Actualitate

Drumul Județean 203K, afectat de ploile abundente. Slănicul a distrus și podurile din tuburi. Ar putea fi oprită circulația

UPDATE: Daniel Țiclea, prefect de Buzău: ”S-a intervenit și s-a făcut un șanț paralel cu drumul județean. Astfel, apa care venea de pe drumul spre Meledic nu mai traversează șoseaua. Momentan situația pare staționară. Luni vom reveni în zonă împreună cu reprezentanții Consiliului Județean și ISU”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Probleme majore pe drumul județean 203 K, în comuna Lopătari. Din cauza ploilor abundente, o bucată din sosea s-a surpat. Autoritățile locale au intervenit de urgență dar spun că drumul a fost afectat în două puncte iar circulația ar putea fi oprită.

Revin problemele la Lopătari. Ploile abundente din ultimele ore au făcut ca debitul Slănicului să crească, iar cele două poduri din tuburi au fost distruse. Satele Chirani, Vârteju și Săreni sunt, din nou, izolate. Singura cale de acces către gospodăriile de acolo este o punte pietonală dar care în aceste ore, când debitul pârâului este foarte mare, sunt destul de periculos de trecut.

Cea mai mare problemă este pe drumul județean 203 K . Șoseaua a fost afectată în două puncte. Primarul Claudiu Constantin a declarat pentru șansanews.ro că este posibil ca circulația să fie oprită și astfel întreaga comună să fie izolată.

”În zona munților de sare s-a surpat drumul județean. Șoseaua este aproape impracticabilă. Am luat legătura cu Consiliul Județean și cu Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență și dacă se va decide, vom opri circulația”, a spus primarul Claudiu Constantin.

Comuna Lopătari a mai fost într-o astfel de situație și în 2019 când, la fel, din cauza ploilor, DN203k s-a surpat, iar circulația a fost oprită.