Actualitate

DSP L-A ANCHETAT EPIDEMIOLOGIC PE PETER PAN! Povestea continuă, ”Seri de vară buzoiene” merge mai departe!

Evenimentul organizat de Primăria Buzău, în fiecare seară în Parcul Tineretului, respectiv ”Seri de vară la Buzău”, se va desfășura în continuare, dar cu respectarea strictă a unui nou set de măsuri impus de Direcția de Sănătate Publică.

Ca urmare a sesizării primite de procurorii buzoieni care au întocmit un dosar în care se fac cercetări cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor, inspectorii de sănătate publică au fost trimiși să verifice de urgență modul în care este organizat evenimentul din Parcul Tineretului.

În timpul controlului au fost găsite unele nereguli, însă, spun responsabilii DSP, abaterile nu au fost atât de grave încât să fie aplicate sancțiuni.

”Noi le-am sugerat să urmărească prevederile legale și să fie respectate cu strictețe. Substanțele dezinfectante erau, dar nu în cantități suficiente și nu pe categorii, adică să fie asigurate atât pentru mâini cât și pentru suprafețe. Nu a fost vorba de încălcări majore astfel încât să fie necesară aplicarea unor sancțiuni”, a explicat pentru sansanews.ro Daniela Dumitru, director economic DSP Buzău

La finalul controlului, Direcția de Sănătate Publică a trasat noi măsuri pe care organizatorii trebuie să le aplice imediat.

Daniela Dumitru, director economic DSP Buzău

”În urma controlului efectuat s-au dispus următoarele măsuri: efectuarea operațiunilor de dezinfecție a scaunelor și a grupurilor sanitare după fiecare proiecție, asigurarea grupurilor sanitare pentru copii, asigurarea substanțelor  dezinfectante pentru mâini la intrare și afișarea la loc vizibil a regulilor de distanțare fizică”, a spus Daniela Dumitru, director economic DSP Buzău.

La rândul său, primarul Constantin Toma spune că vor fi respectate toate recomandările venite de la DSP astfel că spectacolele în aer liber vor continua.

”Au trimis control de urgență. Ne-au recomandat să facem o dezinfecție a scaunelor și a grupurilor sanitare după fiecare spectacol și o vom respecta. Aceste spectacole de film vor fi date în continuare deoarece se respectă toate reglementările legale. Nu putem să cântăm prohodul Buzăului și să stăm izolați în case, bineînțeles respectând și ca și comunitate și fiecare  om în parte trebuie să aibă responsabilitatea să respecte regulile: purtarea măștii în spații închise, să se spele cât mai des pe mâini. De asta noi am adus lavoare mobile, dozatoare cu dezinfectanți, am marcat locurile cu autocolant să fie păstrată distanța fizică. Se face inclusiv scanere termo și am adus aici asistentele de la cabinetele școlare pentru a face acest triaj. Oamenii stau cuminți pe băncuțe și se uită la un film pe un ecran mare. Unde este problema ? ”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

Constantin Toma, primar municipiu Buzău

Evenimentul a debutat pe 5 iulie și va continua până pe 30 septembrie.

Astăzi, de la ora 19:00 va fi difuzat  documentarul ”Copilul e maestrul- despre pedagogia Montessori”, urmând ca ”Despre oameni și melci” (comedie, România,2012) să înceapă la 21:00. Accesul este gratuit, dar în limita locurilor disponibile. Având în vedere normele privind distanțarea socială, organizatorii au menționat că în zona Amfiteatrului este permis accesul la 150 de persoane. Accesul se va face în ordinea sosirii.

Au început ,,Serile de vară la Buzău"!

Publicată de Constantin Toma pe Sâmbătă, 4 iulie 2020