Actualitate Social

MATEMATICA I-A DAT ATÂTEA BĂTĂI DE CAP, CĂ A AJUNS ȘEFA DE PROMOȚIE A COLEGIULUI AGRICOL! Ionela Stan, adolescenta din Bălăceanu care i-a pus în dificultate pe profesori

Șansanews.ro continuă să publice povești de viață ale unor tineri care au reușit, deși, poate nu au avut o viață ușoară, au fost nevoiți să treacă peste diverse obstacole, însă nu s-au dat bătuți, iar astăzi pot fi dați exemplu.  Acum este rândul Ionelei Stan, şefa de promoţie a Liceului Agricol Dr. C. Angelescu, un copil care provine dintr-o familie simplă, din localitatea Bălăceanu, oameni care, la un moment dat, au plecat în Italia, sperând la o viață mai bună. Lucrurile nu au mers așa cum au plănuit și au fost nevoiți să revină. Reîntoarsă acasă, Ionela s-a înscris la Colegiul Agricol. Avea mari probleme, în special la Matematică după ce și în Italia acomodarea cu limba pe care nu o stăpânea și noul sistem de învățământ i-au provocat mari dureri de cap. Nu înțelegea matematică aproape deloc. Însă, cu ambiție și determinare, a ajuns cel mai bun elev al Colegiului Agricol din Buzău, fiind șefa de promoție și având, totodată, cea mai mare medie la Bac.

Ionela Stan a fost nevoită să plece cu familia în Italia, sperând cu toții la o viață mai bună.Totul s-a năruit când tatăl adolescentei a început să aibă probleme de sănătate. După doi ani petrecuți în Italia, familia de buzoieni, de fel din localitatea Bălăceanu, a făcut cale întoarsă acasă.

Întoarsă în ţară în clasa a IX-a, Ionela s-a înscris la Colegiul Agricol din Buzău, acomodarea fiindu-i un pic mai ușoară pentru că în aceeași situație cu ea erau alte două colege, de asemenea revenite din Italia. A luat totul de la zero și de la un copil care abia înțelegea Matematica a ajuns șefă de promoție. Ionela a avut și cea mai mare medie de la Bac, din întreg liceul, respectiv 9.48.  A obținut 9,85 la Matematică, 8, 60 la Limba şi Literatura Română şi 10 la Logică şi Argumentare.

Acum, Ionela, se pregăteşte de facultate. Vrea să ajungă să studieze la Cibernetică.

Însă, pentru că are nevoie de bani să se întrețină și pentru a-și mai scuti părinții de unele cheltuieli,  tânăra nu se dă la o parte de muncă. Își va lua un job și va lucra pe toată perioada vacanței de vară.  

După facultate, șefa de promoție de la Colegiul Agricol din Buzău spune că va rămâne să  muncească în țară, deși în Italia a simțit o mare deschidere a oamenilor:

“În Italia, cel mai mult mi-au plăcut oamenii. Nu ştiu dacă am fost o norocoasă, așa s-a nimerit sau chiar oamenii de acolo sunt cu toții deosebiţi. Au fost foarte săritori, dacă aveam vreo problemă, dar şi foarte veseli, lucru de care îmi este dor şi pe care nu-l întâlnesc în România.”