POLITICĂ

După ce și-a dat demisia din Prefectură, fostul subprefect Viorel Holban se luptă cu zvonistica. Adversarii îl dau ca viitor viceprimar de Râmnic, liberalul neagă categoric

După ce, vineri, și-a anunțat demisia din funcția de subprefect, deținută în ultimele opt luni și jumătate, liberalul Viorel Holban este subiectul unor scenarii politice. În diverse medii a circulat, în ultimele zile, informația că Holban s-ar pregăti să se instaleze viceprimar la Râmnicu Sărat, informație pusă în context. Concret, este vorba despre demisia unui consilier local Dan Manciulea care urmează să fie înlocuit, luni, cu unul dintre supleanții de pe lista PNL Râmnicu Sărat. Pe aceeași listă a supleanților se află și Viorel Holban, dar la distanță mare de o nominalizare. De altfel, într-o discuție cu reporterii noștri, Viorel Holban a respins ideea că ar fi interesat să se întoarcă în administrația condusă în prezent de Sorin Cîrjan. Scenariul este respins de fostul subprefect și printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, postare în care arată că zvonistica pornită după plecarea sa de la Prefectură nu e nimic mai mult decât o manipulare  ”de un penibil absolut”, orchestrată de pesediștii râmniceni.

”Resping cu fermitate și condamn orice încercare de manipulare a opiniei publice de către cei care, în loc să iasă în față cu realizări administrative, se ocupă din umbră cu aruncat de noroi și discreditarea adversarilor politici.” scrie Holban, în postarea sa. ”Nu îmi doresc sa fiu viceprimar al municipiului Râmnicu Sărat, cu atât mai puțin viceprimarul unui primar ca Sorin Valentin Cîrjan, un primar ales de râmniceni, care de peste 5 ani, a condamnat acest oraș la mediocritate, subdezvoltare și ajutor social.” adaugă liberalul.

La plecarea din funcția publică, Viorel Holban a explicat că, în perioada următoare se va ocupa de afaceri și de familie. În postarea de pe Facebook, fostul subprefect le transmite celor care au lansat zvonurile privind revenirea sa în administrație, că va continua să fie implicat în viața politică, dar și că se va ocupa de afacerile personale.

”Activitățile pe care le desfășor și din care îmi câștig existența eu și familia mea sunt cunoscute, și nu de ieri, de azi. Din acest punct de vedere, adversarilor politici care îmi poartă de grijă le dau asigurări că sunt foarte bine și ”am atât de multe datorii” încât investesc în construirea de blocuri de locuit, în restaurante și în ferme de animale… Rămân același om implicat în viața politică râmniceană, hotărât, exigent și dedicat faptelor concrete pentru oameni și mai puțin vorbelor meșteșugite și amăgitoare.”