Actualitate POLITICĂ

După demisie, Avrămescu (PNL) se pregătește pentru o funcție importantă la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Cele două partide din coaliția de guvernare au stabilit calendarul pentru desemnarea unei noi conduceri în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară. Candidaturile se depun săptămâna aceasta, termenul limită fiind vineri, 15 decembrie, ora 14.00. Săptămâna viitoare, în prima zi a săptămânii, candidații se vor prezenta în fața comisiilor de specialitate din Parlamentul României, pentru audieri și obținerea avizului, urmând ca luni după-amiază șefia ASF să fie validată în ședință de plen comun al Senatului și Camerei Deputaților.

Postul de președinte al ASF îi va reveni PSD, în vreme ce următoarea funcție de conducere, de prim-vicepreședinte,  ajunge la PNL, au precizat surse politice citate de Hotnews.ro

Potrivit acestora, propunerea PSD pentru funcția de președinte al ASF este Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei și al Comunicațiilor în guvernele Ponta și Dăncilă, fost director al Companiei Poșta Română, actualmente președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Iar propunerea PNL pentru funcția de prim-vicepreședinte, scrie aceeași publicație, este deputatul de Buzău Gabriel Avrămescu, care tocmai a renunțat la funcțiile politice din filiala județeană, pe care a condus-o timp de 3 ani, după ce Adrian Mocanu a fost numit președinte interimar.

De altfel, contactat de ȘansaNews, ieri, după demisie, Avrămescu a dat de înțeles că planurile sale de viitor includ postul pentru care este nominalizat.

”Eu în momentul de față mă ocup de proiecte personale, îmi doresc să activez în continuare din punct de vedere politic la nivelul administrației centrale, mai departe vom vedea care va fi statutul meu peste un an”, a declarat, pentru ȘansaNews, Gabriel Avrămescu.

Aceleași surse politice au mai precizat că PSD va nominaliza și doi vicepreședinți, respectiv Ștefan Armeanu și Sorin Mititelu, în vreme ce PNL propune, în afara lui Avrămescu, și pe Gabriela Horga pentru un post de vicepreședinte.