Actualitate SĂNĂTATE

(FOTO) Zeci de angajați ai Spitalului Județean, în stradă, la București

După ce au protestat în curtea Spitalului Județean Buzău zile în șir, zeci de angajați ai unității medicale sunt prezenți marți la București, unde are loc un amplu miting. Timp de două ore, personalul TESA și alți angajați din categoria personalului nemedical își strigă nemulțumirile la Ministerul Sănătății. De la Buzău sunt prezente la protest aproape 50 de persoane.

“Astăzi, 12.11.2023, personalul TESA din cadrul S.J.U. Buzău participă, alaturi de alti colegi din tara, la protestul care are loc la Ministerul Sanatatii, intre orele 12.30-14.30, pentru a ne exprima nemultumirile privind inechitatile si discriminarile salariale din sistemul sanitar. O delegatie din partea Uniunii TESA va intra la Ministrul Sanatatii pentru a expune situatia in ceea ce priveste salarizarea acestei categorii de angajați din spitale”, anunță Adriana Bunilă, de la Spitalul Județean Buzău.

Personalul TESA acuză inechități salariale și cere soluții de urgență pentru creșteri salariale semnificative, așa cum s-a identificat și în cazul personalului din cadrul CNAS sau ANAF.

“Personalul TESA a fost total discriminat si exceptat de la orice fel de majorare salariala sau stimulente acordate de-a lungul ultimilor 6 ani, comparativ cu alte categorii profesionale indurand permanent o umilinta si o discriminare salariale nemaiintalnita in niciun alt sistem sanitar din U.E. Atat pe perioada Pandemiei de Covid19, cand au fost acordate diverse sporuri suplimentare si stimulente financiare pentru personalul sanitar, dar si cu prilejul OUG nr. 63/2023 prin care personalul din sistemul sanitar a primit beneficii financiare suplimentare, respectiv indemnizatii lunare acordate cu 1.08.2023, personalul nemedical tehnic-economic si adninistrativ (TESA) a fost exceptat de fiecare dată.”

Revendicările personalului TESA:

1. Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice așa cum s-a identificat și în cazul altor categorii profesionale (majorarea salariilor cu 25%, așa cum a fost aprobată pentru personalul din CAS/asimilarea funcțiilor și salariilor cu personalului contractual din Ministerul Sănătății;

2. Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;

3. Raportarea sporurilor de condiții de munca la salariul de bază în plată; 

4. Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;

5. eliminarea completa a discriminării personalului TESA, în noua lege a salarizării astfel încât personalul TESA să-și găsească locul într-o grilă salarială echilibrată, corect concepută, în funcție de studii, experiență, importanța și valoarea muncii depuse în spital.