Actualitate

După o pauză de mai bine de un an, “Muzeul Mobil” a reluat deplasările în județ. Prima oprire a fost la Rușețu

După aproape un an și jumătate de pauză, “Muzeul Mobil” a reluat călătoriile în comunele județului Buzău. Microbuzul transformat într-un muzeu în miniatură, dotat cu diverse exponate regăsite doar la Muzeul Județean, a pornit din nou la drum, după ce din martie 2020 acest lucru a fost imposibil, în contextul pandemiei de coronavirus. Prima oprire a fost marți, 6 iulie, la Rușețu, unde zeci de copii care nu au ocazia frecvent să meargă în oraș pentru a vizita exponatele Muzeului Județean Buzău, au putut admira chiar la ei acasă astfel de “comori”.

“Museum Bus a reluat astăzi periplul în localitățile din județul Buzău și a poposit la Liceul Tehnologic Rușețu, unde a fost așteptat de 82 de copii care s-au bucurat de poveștile Muzeului Mobil”, anunță directorul Muzeului Județean, Daniel Costache.

Luna aceasta sunt programate noi astfel de curse speciale. Programul ar putea continua și în lunile următoare, dacă numărul de cazuri de coronavirus se va menține scăzut.

“Dacă până acum aveam o deplasare pe săptămână, în medie, de acum vom avea mai multe, și anume două deplasări pe săptămână, și vom merge în zonele unde rămăsesem restanți. Următoarele opriri vor fi la Movila Banului, Colți, Gura Teghii, Siriu și Lopătari. Sperăm ca situația epidemiologică să ne permit să putem să continuăm fără întrerupere acest program.”

Programul Museum Bus a fost lansat în decembrie 2019 şi a funcţionat până în luna martie 2020 când a fost oprit din cauza pandemiei de COVID-19. În cele aproximativ  4 luni de funcţionare, peste 1000 de copii din 8 localități au trecut pragul Muzeului Mobil.