Actualitate

După simulările județene urmează cele naționale. Calendarul care îi vizează pe elevii din anii terminali

Nici nu au trecut bine emoțiile unei prime simulări a examenelor naționale, că urmează altele. Elevii din Buzău, care în luna noiembrie au luat parte la simulările județene ale evaluării naționale și bacalaureatului, vor avea parte cât de curând de încă una, de data asta națională.

Ministerul Educației a stabilit calendarul simulărilor examenelor naționale, iar primii care își vor testa cunoștințele în condițiile unui examen real vor fi elevii de clasa a VIII-a. Simularea evaluării naționale va avea loc în luna februarie, respectiv pe 5 la limba și literatura română și pe 6 la matematică. Potrivit calendarului aprobat de Minister, rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.

Iar în martie le vine rândul elevilor de clasa a XII-a. Simularea examenului de bacalaureat va începe pe 4 martie, cu proba scrisă la limba și literatura română, va continua a doua zi cu proba obligatorie a profilului, pentru ca pe 6 martie să fie proba la alegere. Rezultatele obținute de liceeni la simulare vor fi comunicate pe 15 martie 2024.

Notele nu vor fi trecute în catalog, simulările având ca scop pregătirea elevilor pentru examen și stabilirea unor strategii de recuperare a materiei până la examenele din vară, acolo unde este nevoie.