Actualitate

Update: Foto&Video cu grindină. După temperaturi de 30 de grade, vine furtuna. Avertizări emise pentru județul Buzău

Update: Pe Facebook au apărut deja primele imagini cu ploaia și grindină. La Brăiești, plouă de câteva minute bune, iar în curțile oamenilor s-a format un covor alb de grindină.

Și la Lopătari a plouat abundent. Un localnic a postat pe pagina sa de Facebook un scurt video în care se poate vedea că acolo a căzut și grindină.

Știrea inițială: După ce s-au bucurat de temperaturi de până la 30 de grade Celsius, buzoienii vor avea parte și de ploi cu descărcări electrice și chiar grindină. Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp două atenționări nowcasting.

Prima a intrat în vigoare la 13.25 și este valabilă până la 14.30, fiind vizate mai multe localități din zona de munte a județului.

”In zona de munte a județului Buzău , respectiv zona de munte a localităților: Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Chiojdu, Siriu, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți, Bozioru, Chiliile se vor semnala : descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15…20 l/mp, intensificări ale vântului”, informează meteorologii.

A doua atenționare este valabilă de la 14.00 la ora 15.00.

În Lopătari, Beceni, Vintilă Vodă, Scorțoasa, Mânzălești, Odăile, Cănești, Chiliile se vor semnala : descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 20…25 l/mp, intensificări ale vântului”, informează ANM.

Astăzi, laora 14.00,  temperatura resimțită de organism a fost de 30 de grade Celsius în municipiul reședință de județ, în timp ce la Bisoca temperatura, la aceeași oră, era de doar 9 grade Celsius.