Actualitate Agricultura acum

(Galerie Foto) Afacere unică în Buzău. Țuică și pălincă, obținute printr-o metodă inovatoare

Un nou producător care a venit o metodă inovatoare pentru obținerea produselor sale își face loc pe piața artizanilor din Buzău. Anunțul a fost făcut de Slow Food, comunitate care în cei aproximativ doi ani de la înființare a ajuns deja la 30 de membri.

Cel mai nou membru al comunității producătorilor locali din Buzău este cel care deține singura distilerie artizanală din Buzău, o afacere care aduce în prim plan băuturi fine produse din ingrediente locale. Unitatea de producție se află în comuna Scorțoasa, iar produsele vor fi lansate la Piața Artizanilor, organizată în această vară, de Slow Food.

”Situată în afara orașului, in comuna Scoarțoasa, distileria „Distil Art” operează independent de rețeaua electrică publică, folosind un sistem fotovoltaic pentru energie. De asemenea, utilizează o metodă inovatoare de colectare și tratare a apei de ploaie pentru procesul de producție.

Distilatul lor este creat din prune, mere, pere, cireșe, gutui, struguri și caise, cu 90% din ingrediente din surse locale. „Distil Art” încurajează fermierii din comunitate să cultive o varietate de fructe, asigurând astfel materie primă abundentă și de calitate superioară”, au anunțat, pe pagina de Facebook, reprezentanții comunității Slow Food.

De altfel, invitat la Focus News, Thorsten Kirschner a vorbit despre Slow Food și despre faptul că deși la început oamenii au fost sceptici, pe parcurs producătorii s-au alăturat comunității tocmai pentru că au înțeles cât de important este să fie uniți pentru ca turiștii să găsească în Ținutul Buzăului nu doar obiective turistice spectaculoase dar și experiențe de neuitat.

”Ne bucură când avem tineri care s-au întors din străinătate și acum fac altceva. Avem membrul care face distilație de la Scorțoasa. Este ceva nou pentru Buzău. Nu am avut până acum pe cineva care face legal totul, cu toate acreditările, produsele fiind cu ingrediente locale. Și sunt producători a căror afaceri pot fi și vizitate”, a spus Thorsten la Focus News.

În prezent, din comunitatea Slow Food fac parte atât fermieri, producători tineri, puncte gastronomice locale și unități de cazare.