Actualitate

E frumos pe munte, dar atenție! Recomandările venite de la jandarmii buzoieni

Este vacanță, iar câteva zile de relaxare la munte a fost alegerea multor turiști pentru petrecerea Crăciunului. O spun inclusiv jandarmii montani din Buzău care se așteaptă la un număr mare de persoane să ajungă în această perioadă și în zonele turistice montane din județul nostru. Pentru a fi evitate orice neplăceri și accidente ce pot avea loc pe munte, mai ales în cazul turiștilor care se aventurează în drumeții fără a fi pregătiți cu echipament corespunzător, jandarmii vin cu o serie de recomandări:

  • –              Plecați pe munte numai cu echipament adecvat anotimpului;
  • –              Informați- vă asupra traseelor și a prognozei meteo;
  • –              Evitați, pe cât posibil, deplasarea în zona montană după lăsarea întunericului;
  • –              În caz de nevoie, solicitați sprijinul jandarmilor montani.

”Ca urmare a afluenței de turişti în zona montană a județului, în această perioadă Jandarmeria Montană și-a suplimentat efectivele și a intensificat măsurile de ordine publică, jandarmii fiind pregătiţi să acționeze, zilnic, pentru asigurarea unui climat de siguranță pe traseele montane sau să intervină în situaţii de urgenţă, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate”, se arată în comunicatul emis de IJJ Buzău.

Peste o sută de jardarmi vor fi mobilizați în toată această perioadă atât în zona de munte cât și pe străzile municipiului Buzău.

”Peste 100 de jandarmi vor acţiona în perioada week-end-ului de Crăciun atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii  pentru menținerea și asigurarea ordinii şi liniştii publice, respectiv asigurarea intervențiilor pentru rezolvarea situațiilor în care este afectat climatul de siguranță publică. Jandarmii, împreună cu reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții, vor efectua verificări în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și la terase sau restaurante, pentru a proteja sănătatea cetățenilor prin descurajarea organizării unor activități care ar putea contribui la răspândirea virusului SARS-CoV-2”, se arată în comunicat IJJ Buzău.

Totodată, Jandarmeria Buzău va intensifica în această perioadă acţiunile în mediul stradal atât pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional specific sărbătorilor iernii, cât și pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SAR COV 2.

”Reluăm recomandarea adresată cetățenilor și operatorilor economici de a manifesta responsabilitate prin respectarea măsurilor luate de autorități pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19”, anunță jandarmii buzoieni.