Actualitate

E grav! In hala unde a izbucnit incendiul din Mihai Viteazu era activitate de producție pentru care APM nu dăduse autorizație

Vin precizări importante privind cauzele incendiului dezastruos de acum trei zile din cartierul Mihai Viteazu. La câteva ore după ce au lichidat incendiul, pompierii anunță cauza declanșatoare. Este vorba despre efect termic prin frecare generat de funcționarea unui utilaj, respectiv o moară de rumeguș.

“În urma cercetărilor la fața locului a fost stabilit că cel mai probabil incendiul a pornit de la un utilaj folosit în procesul de producție ce se afla în interiorul uneia dintre clădiri ( moară de rumeguș)” anunță ISU Buzău.

Hala de la care a pornit incendiul este cea închiriată de compania Bencomp și unde, potrivit unei informări de la Agenția pentru Protecția Mediului, era declarată activitate de depozitare:

“Referitor la punctul de lucru aflat în strada Aurel Vlaicu, nr.6, unde a avut loc incendiul din data de 20 iunie, menționăm că, urmare a declarației pe propria răspundere a titularului SC BENCOMP SRL, din data de 13 mai 2021, din care reiese faptul că, în acest punctul de lucru, acesta desfășoară doar activitatea încadrată conform codurilor CAEN REV2 la clasa 5210 – Depozitări și că nu deține instalații de depozitare produse chimice, produse petrochimice, titularul a fost înștiințat despre faptul că această activitate declarată nu necesită autorizație de mediu și despre obligația de a solicita autorizația de mediu în cazul în care condițiile în care își desfășoară activitatea se modifică sau dorește să desfășoare alte activități în acest punct de lucru.”

Urmează ca mâine să vină cu concluzii importante și comisarii Gărzii de Mediu care au început să facă și ei verificări. Aceștia vor decide dacă agentul economic a respectat activitatea declarată sau dacă se impun sancțiuni ca urmare a incendiului.

Amintim că în urma incendiului au ars cinci hale, trei fiind distruse complet, pe o suprafață de 3000 de metri pătrați