Actualitate

Echipă completă la vârful Prefecturii Buzău! Cu ce planuri își încep mandatele noii subprefecți

Ceremonie de învestire la Prefectura Buzău. După câteva săptămâni în care instituția a fost condusă doar de prefectul Daniel Țiclea și subprefectul Marieta Boloș, astăzi echipa s-a întregit. Cei doi subprefecți, numiți în ședința de Guvern de miercuri, au depus jurământul într-o ceremonie organizată on-line.

Așa cum șansanews.ro a relatat încă de acum câteva săptămâni, cei doi subprefecți ai Buzăului, propuși de PSD, sunt Constantin Cristea și Gabriel Ilie. Cei doi, alături de prefectul Daniel Țiclea, dar și de ceilalți membri ai cabinetului prefectului, au susținut, imediat după ceremonia de învestire, o conferință de presă în care au răspuns, pe rând, la întrebările jurnaliștilor, deși, deocamdată, nu se știe ce atribuții va avea fiecare dintre cei doi subprefecți, în cadrul Instituției Prefectului.

Gabriel Ilie

Gabriel Ilie are 48 de ani și se bazează pe o experiență profesională obținută chiar în Ministerul Afacerilor Interne în cadrul căruia a activat din 1996. Actualul subprefect a fost angajat la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, pe domeniul de prevenire.

„Am 48 de ani și am 2 copii, un băiat de 24 de ani, student și angajat, în același timp, la o multinațională din București și o fetiță de 9 ani și jumătate, elev, un mic artist cu care am mai ieșit din când în când în lumea artistică. Sunt căsătorit, soția este polițistă la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău. Am activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu anul 1996. În ultimii 10 ani am fost la Direcția Generală Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Buzău, pe domeniul de prevenire, însă am fost activ și la departamentul de combatere, când a fost cazul, alături de colegii mei. Cealaltă perioadă din istoricul profesional am desfășurat activități la IPJ Buzău, la Inspectoratul General al Poliției Române și la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Mă cataloghez și mă consider un om simplu. Am ca pasiuni sportul și muzica”, spune despre sine Gabriel Ilie, subprefectul Buzăului.

Cât despre actualul post pe care îl ocupă în Prefectura Buzău, Gabriel Ilie a afirmat că este o onoare și că merge pe principiul ”ne facem treaba, și apoi stăm și la o cafea, mai glumim, mai povestim. Dar treaba întotdeauna”.

”Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate de a fi învestit în această funcție. Sper să putem face o echipă bună, consolidată. Deocamdată, urmează ca domnul prefect să analizeze domeniile care ne vor fi delegate și atribuțiile. Ce mă recomandă, aș putea să spun, conștiențiozitatea profesională pe care o am de 26 de ani. Sunt adeptul ideii: ne facem treaba, stăm și la o cafea, mai glumim, mai povestim. Dar treaba întotdeauna. Hârtiile trebuie să fie cum trebuie și plec de la ideea că tot ce vom face va fi respectarea legii, a instituției pe care o reprezentăm și a cetățeanului”, a subliniat subprefectul Gabriel Ilie.

Constantin Cristea are 34 de ani și este licențiat în Științe Politice. În ultimii ani a deținut mai multe funcții la cabinetul secretarului de stat din cadrul Ministerului Turismului, consilier la Camera Deputaților și administrator public al comunei Vernești.

Constantin Cristea

” Începând de astăzi știu că am o responsabilitate imensă, însă determinarea va fi aceeași. Începe o nouă provocare pentru mine, sper să fac față cu brio, alături de domnul prefect și de domnul subprefect ,să facem o echipă bună și să luăm cele mai bune măsuri pentru locuitorii județului Buzău. Îmi doresc de asemenea să prevenim valul 5 așa cum trebuie, să luăm și aici cele mai bune măsuri, cele mai bune soluții în această privință și locuitorii județului să fie mulțumiți de conducerea Prefecturii, ”, a spus, la rândul său, Constantin Cristea, subprefect al Buzăului.

Tot de astăzi își începe activitatea, din postura de director al Cancelariei prefectului, și Marieta Boloș, fostul subprefect al Buzăului.