Actualitate

El este unul dintre pompierii buzoieni care luptă cu infernul de foc din Grecia (FOTO)

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o serie de poze cu pompierii români care intervin pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. „În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze”, precizează MAI, într-o postare pe facebook. Printre pompierii prezentați de autoritățile centrale se numără și buzoianul Alexandru Știrbu de 36 de ani de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău, unul dintre cei 10 salvatori buzoieni plecați să lupte cu focul în Grecia. Alexandru lucrează în cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și este subofițer operativ principal din anul 2006.

Vă rugăm share! Chiar merită să fie cunoscuţi!

Ei sunt: 

Ei sunt: 

– Ştirbu Alexandru, 36 ani, pompier din Buzău; 

– Ioniţă Marian, 32 ani, pompier din Dâmboviţa; 

– Stănilă Marian, 36 ani, pompier din Dâmboviţa; – Botezan Radu, 30 ani, pompier din Alba; 

– Radu Laurenţiu, 46 ani, pompier din Dâmboviţa;

 – Liviu Comăneanu, 32 de ani, pompier din Bucureşti. 

Ei sunt doar 6 dintre pompierii români care s-au oferit voluntari pentru a merge să stingă incendiile din Grecia. Joi, în jurul orei 11.00, au fost anunţaţi: 

– Cine se oferă voluntar pentru a merge în Grecia? Aţi văzut incendiile de acolo. Au nevoie de ajutor.

 – Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunţăm familiile? 

– În seara aceasta trebuie să fim la Bucureşti, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiţi! 

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze. Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz! Tuturor celor 108 pompieri români aflaţi în Grecia: Să vă întoarceţi sănătoşi acasă! Vă salutăm cu respect şi ne mândrim cu voi!”, arată postarea de duminică pe pagina de Facebook a MAI.  

Pompierii români au intervenit duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari, anunţă IGSU. La această misiune au participat în primă fază 35 de subofiţeri care au încadrat 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne.

Alături de ei au fost 4 ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delagat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Presa din Grecia scrie despre pompierii români, mobilizați în sprijinul autorităților elene pentru a ajuta la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă acest stat.    O publicație online din Grecia descrie într-un articol modul de operare al pompierilor români mobilizați să stingă incendiile din insula Evia.

“Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația”, se arată în articolul menționat, potrivit ziare.com