Actualitate

S-au reluat întâlnirile cu Avocatul Poporului, suspendate circa un an din cauza coronavirusului. Când și cum poți reclama ceva

Buzoienii care au ceva de sesizat ori sunt în căutarea dreptății se pot adresa joi reprezentantului Avocatului Poporului, care va acorda audiențe între orele 10.00 și 14.00. Este a treia ședință de audiențe care se ține după o perioadă lungă în care întâlnirile au fost suspendate din cauza riscului de transmitere a coronavirusului.
Cetăţenii pot solicita sprijinul Avocatului Poporului în mod gratuit, fără perceperea de taxe. 

”Joi – 12 august 2021 – între orele 10:00 – 14:00, reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti va fi prezent în municipiul Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul Buzău şi pentru a primi petiţii.  Activitatea se va desfășura la sediul Consiliului Judeţean Buzău, situat în municipiul Buzău, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 48, în spaţiul pus la dispoziţie în acest scop.

Pentru operativitate, dar și pentru respectarea unor măsuri de siguranță medicală, recomandăm ca persoanele interesate să solicite telefonic la numărul 0244 – 593 227 o programare prealabilă, iar la momentul acordării audienței să prezinte o cerere din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă, precum şi documente justificative, în copie”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Buzău.

Pentru acces, persoanele care solicită audiență trebuie să poarte mască de protecție, să treacă de triajul de la poarta instituției și să-și dezinfecteze mâinile.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon al Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului 0244 – 593 227.

Totodată, cetățenii care doresc să se adreseze instituției Avocatul Poporului – Biroului Teritorial Ploiești pot transmite cererile și prin poștă, pe adresa biroului din municipiul Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, etajul I, camera 155, județul Prahova sau prin e-mail pe adresa avpprahova@avp.ro. Programul de audiențe la sediu și de dispecerat este următorul: luni-miercuri în intervalul orar 10.00-14.00, marți și joi în intervalul orar 12.00- 16.00.

Instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă față de oricare altă autoritate publică din România și are drept drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.