Actualitate

Eleve, atacate de câine, pe o stradă din municipiul Buzău. Fetele au sunat la 112

foto Google
foto Google

Două eleve din municipiul Buzău au fost, astăzi, la un pas de o tragedie. Cele două fete se îndreptau spre liceu, în Micro 14, când, au fost atacate de un câine. Una dintre fete a fost mușcată, iar cealaltă a scăpat doar cu hainele rupte. Speriate, cele două adolescente au sunat la 112 pentru a cere ajutorul.

La fața locului a ajuns atât un echipaj al Ambulanței cât și un echipaj din cadrul IJJ Buzău.

”Astăzi, 15.02.2022, Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău a fost sesizat prin 2 apeluri 112, despre faptul ca un câine a atacat 2 eleve care se deplasau către liceu, rupându-i hainele uneia dintre ele, iar cealaltă minora a fost muscata. Echipajul de jandarmi trimis în zonă a reușit să identifice animalul periculos, a solicitat sprijinul autorităților competente, dar până la sosirea acestora, câinele s-a refugiat într-o curte din apropiere. Având acordul proprietarei imobilului, speriată de agresivitatea animalului, echipa de ecarisaj a reușit să captureze câinele și să îl transporte la un adapost.În urma verificărilor efectuate după capturarea animalului, nu s-a putut stabili dacă acesta are un propietar”, se arată într-un comunicat trimis de IJJ Buzău.

Situația de față dezvăluie, de fapt, o problemă mai mare, respectiv câinii fără stăpân care pot, oricând, ataca, mai ales că zona este traversată de elevii care merg la unitățile de învățământ din zonă, fapt de altfel subliniat și de jandarmii buzoieni.

”De menționat că în intervalul orar la care au fost semnalate atacurile câinelui strada este intens circulată de elevi care termină sau încep cursurile la instituțiile de învățământ din apropiere”, se arată în comunicatul IJJ.