Actualitate

Au sosit tichetele de vaccinare! Peste 55.000 de persoane urmează să primească voucherele

După o lungă perioadă în care tichetele care se acordă persoanelor vaccinate anti COVID, cu schema completă, au lipsit din centrele din județ, voucherele pot fi ridicate, din nou, de beneficiari. Buzoienii care s-au imunizat după 31 august 2021 cu schema completă și nu și-au ridicat tichetele, se pot adresa, în zilele următoare, centrelor în care s-au imunizat.

“Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare achiziționării tichetelor pentru vaccinare de care ar urma să beneficieze un număr de 55.470 de persoane care s-au imunizat împotriva COVID-19 cu schemă completă. Responsabilii centrelor de vaccinare au fost înștiințați în cursul acestei zile să se prezinte la Direcția de Sănătate Publică Buzău pentru a ridica aceste tichete, astfel că începând de miercuri, 16 februarie 2022, beneficiarii se vor putea adresa punctelor de vaccinare unde s-au imunizat pentru a-și ridica voucherele ce le revin”, anunță Instituția Prefectului Buzău.

Cât privește beneficiarii din localitățile în care centrele de vaccinare s-au închis, de  la începutul acestei săptămâni, primarii trebuie să ia măsuri astfel încât oamenii să își primească tichetele cât mai repede.

”Fac apel la primarii localităților unde centrele de vaccinare au fost închise, la începutul acestei săptămâni, să-i sprijine pe cei care au coordonat aceste puncte și să-și manifeste disponibilitatea pentru ca tichetele să fie distribuite, prin intermediul primăriilor, cetățenilor care s-au vaccinat cu schemă completă și au dreptul la aceste vouchere”, transmite prefectul județului Buzău, Daniel Marian Țiclea.

Conform metodologiei stabilite de Ministerul Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schemă completă beneficiază de o alocaţie de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă.