Actualitate Social

Elevii au voie pe terenul de sport al școlii, în afara orelor ! Care sunt condițiile

Primăria Buzău a făcut noi precizări în legătură cu utilizarea terenurile de sport aparținând unităților de învățământ de pe raza municipiului și încearcă să instituie un cadru unitar pentru utilizarea acestor terenuri.

Deși există o hotărâre a Consiliului Local Municipal Buzău pentru ca școlile să pună la dispoziție elevilor, gratuit, terenurile, pentru a face sport în timpul liber, această prevedere nu se respecta în foarte multe cazuri. Astfel, conducerile unor școli au înțeles să elaboreze regulamente proprii prin care au îngrădit accesul în bazele sportive.

După mai multe reclamații, municipalitatea a decis să abordeze problema în ședințele consiliilor de administrație ale școlilor, amintindu-le profesorilor și directorilor că au obligația de a respecta hotărârea CLM. În același timp, a fost trimis către unitățile de învățământ, cu titlu de recomandare, regulamentul adoptat de Colegiul B.P. Hașdeu, un regulament care stabilește condițiile de acces și intervalele în care școlarii pot face sport pe terenurile unităților de învățământ.

”Am găsit un regulament foarte bun pe care l-am dat, ca model, tuturor școlilor. Este regulamentul de la Colegiul B.P. Hașdeu. Erau unele regulamente de-a dreptul absurde, cereau niște lucruri imposibile, noi am dat și o hotărâre a CLM pentru folosirea gratuită a acestor terenuri pe care Primăria Buzău le administrează….Prin regulamentul acesta cadru sunt câteva condiții simple: trebuie să anunțe că se vor duce acolo, să se legitimeze, să se ducă atunci când nu sunt ore de sport ale școlii. Trebuie să se aplice cât mai curând, iar, dacă nu se respectă, (n.r. părinții) să ne sesizeze.” a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Regulamentul pe care Colegiul BP. Hadeu l-a adoptat are câteva prevederi care asigură un acces controlat pe terenurile de sport, o conduită care să nu-i pună în pericol pe cei care fac sport și să ajute la menținerea în bune condiții a infrastructurii sportive. De asemenea, sunt prevederi referitoare la modul în care polițiștii locali pot verifica modul în care tinerii fac sport, în afara programului școlii, pe terenurile de sport. Vezi facsimil cu cele mai importante prevederi!