Actualitate

Elevii de la Boboc, cei mai rapizi din țară. Au obținut cel mai bun timp la ”Patrula Militară”, probă într-un concurs național

Tactică și rapiditate. De asta au dat dovadă elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc la ultima competiție națională la care au participat 9 loturi sportive din țară. Atât băieții cât și fetele instruite la Boboc au obținut rezultate bune în toate probele însă ”Patrula Militară” s-a dovedit a fi punctul lor forte. Este vorba despre o probă în care băieții au obținut cel mai bun timp în parcurgerea, în pas alergător, a unei distanțe de 12 kilometri. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos.

Trei zile de foc pentru elevii Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene de la Boboc. În perioada 03 – 06 mai, în garnizoana Sibiu, s-a desfășurat Concursul aplicativ militar pentru instituțiile militare de învățământ, etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale. Competiția a fost una extrem de grea, în concurs participând nouă loturi sportive din cadrul academiilor şi şcolilor militare de maiştri militari şi subofițeri.

Prima probă s-a numit „Duelul de foc” și a constat în testarea preciziei executării tragerilor cu armamentul individual a câte 5 participanți, atât la masculin cât și la feminin. Echipele școlii, atât fetele cât și băieții, s-au clasat pe locul 7.

Cel mai bun rezultat obținut de elevii de la Boboc a fost cea de a doua, respectiv ”Patrula Militară”.

”A doua probă a fost „Patrula militară” și a presupus parcurgerea în pas alergător a unei distanțe de 12 km de către băieți și de 7 km de către fete, participanții fiind complet echipați. De-a lungul traseului a fost amenajat un poligon de tragere, o zonă de aruncare grenadei, iar spre final s-a trecut prin zonă contaminată cu masca contra gazelor. Echipa masculină a școlii noastre a parcurs distanța de 12 km în 1h12’57”, fiind cel mai bun timp de pe traseu, iar cea feminină a parcurs distanța de 7 km în 1h3′, fiind al doilea cel mai bun timp”, scrie pe pagina de Facebook a școlii.

La finalul competiției, la masculin, elevii SMMMSFA s-au clasat pe locul 5, iar la feminin, elevele au ocupat locul 4.