Actualitate

Remedii naturale. O buzoiancă creează săpunuri și creme pentru orice problemă a pielii

A descoperit secretul fiecărei plante, a adunat uleiurile esențiale din toate colțurile lumii și le-a combinat până când au ieșit săpunuri, creme și uleiuri ”miraculoase”, 100% naturale. Este povestea unei buzoience care după ce a muncit ani la rând în străinătate s-a întors în satul natal, Valea Nucului, comuna Berca, și a pus pe picioare propria afacere cu cosmetice medicinale. Și-a amenajat un mic laborator artizanal unde de cinci ani produce săpunuri și creme pe care le vinde la târguri și într-un mall din municipiul Buzău.

Lavanda, cimbrul, scorțișoara sau propolisul nu mai au niciun secret pentru Elena Papuc. De câțiva ani, femeia studiază cu atenție proprietățile fiecărei plante pentru a afla ce beneficii au acestea asupra pielii. A înțeles că uleiurile esențiale sunt un adevărat miracol pentru problemele dermatologice fie că este vorba despre mâini, ten, sau întregul organism. A căutat în toate colțurile lumii și a adunat în micul laborator toate ingredientele de care are nevoie pentru a face săpunuri și creme 100% naturale.

Rețele le inventează chiar ea, ținând cont de proprietățile fiecărui ingredient pe care-l folosește și în funcție de ce își dorește de la produsul finit, pentru ce problemă dermatologică va fi creat. Și, după ce acești pași sunt îndepliniți trece la partea de producție. Compoziția pentru un săpun este gata în câteva minute.

Pentru a fi gata săpunul este turnat într-o formă specială și lăsat la uscat, iar după câteva zile poate fi folosit. Produsul este benefic fiind din ingrediente 100% naturale.  

”Gama de săpunuri medicinale este variată. Acestea sunt speciale pentru că au în compoziție uleiuri vegetale bune pentru piele cum ar fi: măslin, migdal, ricin, cocos, avocado, argan, jojoba dar și extracte de plante aromatice și medicinale. Ele sunt obținute folosind procedeul ”la rece” . Cremele naturale au ca bază ceara de albine purificată. Ingredientele folosite sunt 100% naturale fără conservanți, parabeni, aditivi”, spune Elena Papuc.

Gama de produse cuprinde circa 30 de cosmetice pentru aproape toate problemele pielii pe care femeia și le-a identificat pe propriul organism sau la sugestia clientelor, în funcție de problema dermatologică și tipul de ten.  Așa că Elena Papuc a ajuns să facă săpun aproape din orice se dovedește a fi benefic pentru piele. De exemplu, săpunul de cafea, numit și săpunul bucătarului deoarece elimină mirosurile neplăcute de pe mână. Săpunul are un puternic efect deodorant fiind în același timp și cea mai puternică armă pentru vergeturi și celulită.

Buzoianca are și un săpun minune. Acesta are la bază florile de gălbenele cunoscute de altfel pentru efectele benefice asupra pielii. Iar lista poate continua cu săpunurile de trandafir, rozmarin, sau chiar ovăz. Nu lipsesc nici cremele de mâini, uleiurile care ajută pentru a crește capacitatea de concentrare sau pentru cele care pot avea un efect relaxant , liniștitor, după o zi grea.

În cei cinci ani, Elena a vândut mii de produse. La început doar prin prezența la târguri și spațiul din mall, însă în timp a învățat că și mediul online poate fi un spațiu de comercializare așa că are inclusiv un magazin online și pagină de facebook.  

Elena Papuc a investit în afacerea sa agoniseala cu care s-a întors din străinătate și în timp profitul obținut astfel că acum reușește să trăiască din ceea ce câștigă.