Actualitate

Elevii din Buzău au șansa să fie actori. Teatrul George Ciprian organizează casting pentru o piesă nouă

Teatrul George Ciprian intenționează să pună în scenă o adaptare specială a aventurilor unui personaj care a fermecat copilăria multa dintre noi. Este vorba despre celebrul Habarnam, iar adolescenții din Buzău au șansa să interpreteze personaje din ”anturajul” acestuia.

Mai exact, pentru „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi” de Nikolai Nosov, în adaptarea scenică și regia lui Cristian Negoescu, teatrul buzoian e în căutarea unor elevi de clasele a IX-a și a X-a. Sunt căutați 7 adolescenți care să intre în pielea prietenilor lui Habarnam, de preferat 5 băieți și 2 fete, dar cu posibilitatea de adaptare în funcție de rezultatul castingului, și de alți 5 adolescenți, atât fete, cât și băieți, care să fie pirații de timp.

Nu este nevoie ca tinerii să aibă o experiență anterioară în teatru, dar pasiunea pentru artă este de dorit.

”Ce căutăm: Nu este necesară experiența anterioară în teatru, dar entuziasmul și dedicarea sunt esențiale. Dorința de a învăța și de a colabora într-un mediu creativ. Disponibilitate pentru repetiții regulate.

Ce să aduceți la casting: O scurtă prezentare a voastră; un monolog scurt, o poezie sau un fragment de text ales din orice sursă (poate fi și din “Habarnam” dacă doriți). De asemenea, participanții trebuie să cunoască personaje și întâmplări din “Aventurile lui Habarnam”, pentru a putea deschide drumul spre această colaborare”, se arată în anunțul Teatrului George Ciprian.

Vor fi, în același timp, apreciate atitudinea pozitivă și deschiderea către improvizație.

”Castingul va avea loc în zilele de 11.11, începând cu ora 10:00 și 12.11., începând cu ora 11.00, la sediul teatrului. Pentru a vă înscrie la casting, vă rugăm să trimiteți sms numărul: 0749 025 068.”

După casting, cei mai talentați elevi-actori vor avea de muncă până la premieră, pentru că vor fi repetiții de două-trei ori pe săptămână.