Actualitate

ELEVII, LUAȚI LA ÎNTREBĂRI DE POLIȚIȘTI! Câți respectau regula purtării măștii și în exteriorul școlii (video)

După buzoienii care folosesc mijloacele de transport în comun a venit rândul elevilor să fie luați la întrebări de oamenii legii cu privire la respectarea regulilor impuse de pandemia de coronavirus. Primii care au ajuns în atenția polițiștilor au fost tinerii de liceu care obișnuiesc să mai petreacă timp și în fața unității de învățământ, iar prima regulă verificată a fost cea a purtării măștii de protecție și în perimetrul de 100 de metri în jurul școlilor.

”Au fost constituite dispozitive formate din polițiști de proximitate, ordine publică, polițiști rutieri și jandarmi, care au acționat punctual în zona unităților de învățământ. În atenția oamenilor legii au fost și punctele de alimentaţie publică ce funcţionează în apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar, dar şi alte locuri frecventate de elevi  în perimetrul din jurul școlii”, se arată în informarea trimisă de IPJ Buzău.

Timp de trei ore, zeci de tineri au răspuns la întrebările poliștilor și au ascultat sfaturile date. Spre surprinderea oamenilor legii, tinerii aveau foarte bine însușite regulile, iar cei mai mulți le și respectau, fapt pentru care nu au fost applicate sancțiuni.

”Aproximativ 80 de elevi au fost consiliaţi cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea măsurilor sanitare, dar au fost reluate și subiecte precum riscul victimizării sau atragerea răspunderii penale în diverse situații în care ar putea fi implicați”, spun reprezentanții IPJ Buzău.

 Totodată, echipajele de poliție rutieră au acționat în zona unităților de învățământ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în care ar putea fi implicați școlarii.