Actualitate

Eliberarea cazierelor judiciare, suspendată! Care este motivul

Nu se mai eliberează caziere judiciare! Anunțul a fost făcut de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, iar acest serviciu a fost suspendat chiar de astăzi, urmând a fi reluat joi.

”Vă informăm că, în vederea definitivării activităților vizând operaționalizarea Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, prin modernizarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român – ROCRIS, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va întrerupe începând cu data de 29.06.2021, ora 08.30 și până la 30.06.2021”, informează IPJ Buzău.

Practic, în această perioadă doar se primesc cererile în vederea obținerii cazierelor judiciare, însă acestea din urmă vor fi eliberate în trei zile.

”Cetăţenii care doresc obţinerea documentelor respective se pot prezenta pentru depunerea cererilor la ghişeele special amenajate la sediile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat, Poliţiei Oraşului Pătârlagele şi Poliţiei Oraşului Pogoanele în cadrul programului de lucru cu publicul, însă documentele vor fi eliberate în termenul de 3 zile, prevăzut de art. 28 alin. (3) din Legea nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, informează IPJ Buzău.