Actualitate

Eminescienii s-au întors acasă! Care sunt impresiile după primul clopoțel

După aproape 5 ani în care elevii au stat departe de clădirea emblematică de pe strada Independenței, astăzi clopoțelul a sunat pentru prima oară în locația reamenajată.

Emoțiile au pus stăpânire încă din primele momente atât pe elevi, cât și pe profesori. Toți și-au dorit să se reîntoarcă în locul pe care îl denumesc cu drag „acasă”, însă lucrările care nu păreau să se mai sfârșească i-au ținut la multe străzi distanță, învățând pentru o bună bucată de timp în clădirea Liceului de Chimie de pe strada Transilvaniei.

Fie că știau de clădirea Colegiului Eminescu doar din povestirile apropiaților, fie că își doreau să învețe în clădirea impunătoare, toți elevii au așteptat mutarea. Mulți dintre ei au optat pentru Eminescu și pentru că s-a transmis din generație în generație ideea că această clădire istorică este una extrem de frumoasă. Chiar dacă unii dintre ei se așteptau să se mai prelungească timpii de așteptare până la mutare, în final pentru toți a fost o bucurie enormă.

Ca un stup de albine, așa au arătat holurile instituției astăzi. Elevii au ”roit” de colo-colo pentru a vedea sălile de clasă, laboratoarele, dar și faimosul amfiteatru. „Exuberanți”, așa i-au văzut profesorii încă de la primele ore de curs.

Azi a fost o zi de acomodare, iar orele s-au împletit armonios cu ședințele foto în holul colegiului și cu tururi ghidate.

Spațiul a fost amenajat integral și nu mai sunt decât câteva detalii organizatorice de pus la punct. Unii profesori  spun că nu este o coincidență faptul că mutarea a avut loc de Buna Vestire.