Actualitate

(FOTO) S-a oficializat atribuirea numelui ”Regele Mihai I” Colegiului Economic Buzău. Un membru al Casei Regale, prezent la festivitate

Una dintre unitățile de învățământ de prestigiu din Buzău poartă, oficial, numele regelui Mihai I. Este vorba despre Colegiul Economic Buzău, care de azi devine Colegiul Economic ”Mihai I”.

Numele este purtat, oficial, de instituția de învățământ, încă de la 1 septembrie anul trecut, dar abia astăzi atribuirea a fost făcută într-un cadru festiv. Invitat de onoare la momentul atribuirii a fost Alteța Sa Regală Principele Radu.

,,Este Buna Vestire și nu este întâmplătoare întâlnirea noastră la ceas de rugă. Ne întâlnim să vestim comunității buzoiene că Economicul începe o nouă viață, pe care ne-o dorim sclipitoare. Ceea ce facem noi astăzi este o întâlnire a sentimentelor pe care, pe măsura trecerii timpului le trăim tot mai puternic. Ne-am reunit aici din respect pentru școala ce poartă numele Regelui Mihai I, ultimul Rege al românilor, cel care a scris pagini de istorie și ne-a îndemnat să credem în Dumnezeu, în muncă și iubire. Alteță, ne-ați adus eleganță, demnitate și noblețe! Ați găsit aici tradiție, prestigiu, performanță! Punând laolaltă aceste valori, promitem să ne dăruim tinerilor ce vor alege acest edificiu, să creștem caractere, să formăm destine ce vor ridica, prin realizările lor, prestigiul școlii. Promitem să ținem drumul drept, să ne menținem printre liceele cele mai bune pe care le are acest județ, să nu-i dezamăgim pe cei care ne-au dăruit un blazon pe care îl păstrăm cu recunoştinţă, cu deplină asumare şi pe care îl reconfigurăm sub auspicii moderne ale educaţiei, în devenirea şi desăvârşirea identităţii noastre”, a spus, în discursul său, directorul colegiului, prof. Geta Burducea.

La finalul festivității au fost lansate 96 de baloane, despre a căror însemnătate a scris, într-o postare pe Facebook, Familia Regală a României.

”La sfârșitul festivității, de pe platforma mare a colegiului, au fost lansate 96 de baloane colorate, reprezentând cei 96 ani de viață ai Regelui Mihai. Fiecare balon avea legat cu fundă un bilet pe care era scrisă o dorință sau o rugă, mesajele fiind toate legate de viața și personalitatea suveranului. Colegiul Economic Regele Mihai I a împlinit 100 de ani de existență în anul 2022”, se arată în postare.

După ceremonie, Alteța Sa Regală Principele Radu a scris un mesaj în cartea de onoare a colegiului, după care, alături de oficialitățile prezente la eveniment, a vizitat instituția de învățământ.