Actualitate

Era inevitabil! Bărbat atacat de urs la Chiojdu!

UPDATE 13:20 Bărbatul care a fost rănit în urma atacului de urs de la Chiojdu a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe Buzău. Potrivit unor surse medicale, el are multiple plăgi, dar este în afara pericolului. La locul atacului se deplasează vânătorii, jandarmii, un medic veterinar și primarul din localitate. Informații noi arată că atacul s-a produs în apropierea unei fântâni. Bărbatul atacat încărcase, împreună cu alți trei localnici, o căruță cu fân. Pe drum, s-au oprit să bea apă, iar acela a fost momentul în care o ursoaică cu doi pui a atacat. Bărbatul de 39 de ani a fost singurul atacat. Ceilalți localnici au alertat autoritățile.

Un eveniment oarecum previzibil s-a înregistrat, în urmă cu puțin timp, la Chiojdu, în satul Plescioara. Un bărbat din localitate a fost atacat de un urs. Este vorba despre un localnic în vârstă de 39 de ani. Doar norocul a făcut ca bărbatul să scape cu viață din atac. El a fost preluat, cu puțin timp în urmă, de o ambulanță. Rănile pe care i le-a provocat animalul sălbatic sunt în zona capului , pieptului și unui braț. Bărbatul este conștient și va fi transportat la Spitalul Județean Buzău.

Evenimentul era ușor de anticipat având în vedere că, în ultima vreme, s-au înmulțit situațiile în care urșii coboară în zonele populate din Nehoiu-Pătârlagele-Colți-Chiojdu. Sunt mai multe exemplare de urs, unele relocate, a căror prezență a fost reclamată de localnici. Totuși, cererea vânătorilor de a extrage două exemplare, prin împușcare, nu a primit acordul Ministerului Mediului.

Vom reveni!