Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

”S-A STINS, BRUSC, ÎN 20 DE MINUTE. Mărturia unei buzoience care și-a pierdut mama din cauza infecției cu SARS-CoV-2

”Din păcate, și eu, la început, am făcut parte din categoria românilor care nu au crezut că poate ucide acest virus. L-am considerat ca orice virus gripal, bineînțeles atacând acolo unde organismele prezentau mai multe comorbidități”, spune, cu glasul tremurând de durere, Mariana Spoială, asistent farmacist în Spitalul Săpoca.

Așa își începe, printre lacrimi, mărturia cea care în urmă cu câteva săptămâni și-a pierdut mama. Moartea bătrânei a fost grăbită de temutul virus care a mai ucis la Buzău alte 58 de persoane. Mariana Spoială, asistent farmacist în Spitalul Săpoca, a povestit, în exclusivitate la Focus Tv, tragedia prin care trece familia sa.

În urmă cu câteva săptămâni mama dumneaei, în timp ce se afla internată într-un spital din Buzău, a fost diagnosticată cu COVID-19. De atunci a început chinul.

”La mama virusul a debutat ca la carte. În a 13-14 zi, după infectare, simptomatologia era ca la carte: cu febră, oboseală, respirație greoaie, modificări la CT-ul pulmonar”, povestește Mariana Spoială.   

Timp de trei săptămâni, bătâna s-a luptat pentru viața sa. A fost internată în spitalul COVID-19 de la Râmnicu Sărat unde a primit toate îngrijirea de care avea nevoie.

”Mama mea a fost internată în spital cu o banală problemă. După cinci zile a fost diagnosticată cu acest virus. A fost transferată la spitalul din Râmnicu Sărat unde a fost foarte bine îngrijită. Tot personalul a dat dovadă de un profesionalist desăvârșit”, spune Mariana Spoială.

În final, a fost externată cu două teste negative pentru SARS-CoV-2. Din păcate, la puțin timp după externare, bătrâna, slăbită după lupta cu temutul virus, s-a stins.

”Vreau să vă spun că mama a fost o eroină și a rezistat. După doua teste negative făcute la Cantacuzino am adus-o acasă. Starea ei era bună. Îngrijită, evoluția ei era spre bine, dar, din păcate, brusc, în 20 de minute s-a stins, ceea ce demonstrează că acest COVID ucide. Ucide, și ucide într-un mod neașteptat”, mărturisește cu durere femeia.

Creșterea alarmantă a cazurilor COVID-19 dar și nerespectarea măsurilor de protecție care poate fi observată, în special, în locurile aglomerate, au determinat-o pe Mariana Spoială să vorbească despre pierderea suferită și mai ales să vină cu un mesaj pentru buzoieni.

”Eu pot mască, chiar și pe stradă. Dar cineva mi-a spus  să dau masca jos că e circ. Nu, dragii mei, nu este circ. Haideți să respectăm aceste norme și nu v-o spun în calitate de cadru medical, v-o spun în calitatea omului care a pierdut un om drag din familie! Vă spun cum mă sună colegii mei care se luptă cu această boală și vă spun să respectăm toate aceste norme pentru că nu știm, când și unde acest virus atacă. Dacă nu pentru sănătatea noastră, ci pentru sănătatea familiei noastre.

Buzăul este aproape de pragul de 1900 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei, iar 250 au fost diagnosticate doar săptămâna trecută, ceea ce arată că județul este pe un trend ascendent.