Actualitate

MAI PUȚIN DE O LUNĂ PÂNĂ ÎNCEPE ȘCOALA! Vezi după ce scenariu ar putea învăța copiii de la Școala nr. 11

A rămas mai puțin de o lună până la debutul noului an școlar, așa că directorii școlilor caută cele mai bune soluții pentru ca elevii să învețe în condiții de siguranță. Conducerea Școlii nr. 11, una dintre cele mai mari din Buzău, a stabilit deja un scenariu care ar putea fi aplicat din 14 septembrie. Scenariul, aprobat de Consiliul profesoral, prevede ca aproximativ 90% dintre elevi să fie prezenți zilnic, fizic, în sălile de clasă. Într-o intervenție în direct la Focus Tv, directorul Școlii nr. 11, Aurelian Poterașu, a prezentat scenariul pe care l-a propus Inspectoratului Școlar Județean. Conform scenariului provizoriu, copiii din clasele pregătitoare, clasele a I-a, a II-a și a VIII-a ar urma să fie prezenți zilnic la ore, în sălile de clasă.

Aurelian Poterașu, director Școala 11

Și elevii din celelalte clase ar trebui să meargă în fiecare zi la școală, cu mici excepții. În cazurile în care numărul elevilor dintr-o clasă depășește 30 de copii, atunci 5 sau 6 școlari vor învăța pe rând, în sistem online, iar restul colegilor lor vor fi în bănci.

Aurelian Poterașu, director Școala 11

Pentru a putea asigura distanța fizică între copii, s-au reamenajat sălile de clasă. Iar măștile de protecție, pe care elevii vor fi obligați să le poarte la școală, ar putea fi înlocuite cu viziere.

Aurelian Poterașu, director Școala 11

Toate aceste măsuri au fost puse pe hârtie de reprezentanții Școlii nr. 11 și transmise Inspectoratului Școlar, însă nu sunt bătute în cuie ci pot apărea modificări până în data de 14 septembrie.

Între timp, marți, la Buzău, a avut loc o ședință la nivelul Prefecturii, în cadrul căreia a fost abordată tema deschiderii noului an școlar. Instituția Prefectului a transmis către toate primăriile adrese în care li se solicită să ia toate măsurile necesare astfel încât școlile să fie pregătite pentru deschidere la data de 14 septembrie, urmând ca, la începutul lunii viitoare, în funcție de evoluția epidemiologică, să se decidă asupra modalității de desfășurare a cursurilor în fiecare unitate de învățământ.