Actualitate POLITICĂ

EXCLUSIV! ADEVARUL DESPRE DEMISIA FOSTULUI ȘEF DE LA “PIEȚE” Cât a contat un raport defavorabil al Camerei de Conturi

Demisia intempestivă “din motive personale” a, de acum, fostului director al Societăţii Pieţe, Tîrguri şi Oboare Buzău, Daniel August pare inexplicabilă la prima vedere. În subsidiar, însă, demisia lui August are mai multe motive care ţin de modul în care persoane cu putere administrativă şi politică au perceput rezultate, efective, ale muncii lui Dănuţ August pe postul de pe care tocmai a plecat sau, mai bine zis, a fost nevoit să plece, revenind pe un post de execuţie, de şef de birou din cadrul aceleiaşi societăţi. În mod evident, încă din capul locului trebuie spus că nici un cetăţean lucid din această ţară nu poate crede că brusc un om pleacă prin demisie dintr-o funcţie plătită din bani publici cu cel puţin 60 de milioane de lei vechi.

Prin urmare, potrivit unor surse bine documentate din anturajul lui Daniel August, acesta şi-a dat demisia după ce mai multe persoane din mediul politic i-au transmis, ferm, că primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, nu-i mulţumit de activitatea sa managerială.

Sursele noastre susţin că Toma i-ar fi reproşat că trei-patru proiecte pe care i le-a cerut să le implementeze nu s-au făcut, între care redeschiderea unei băi comunale sau reabilitarea toaletei publice din părculeţul Bisericii “Sfinţii Îngeri”.

La acestea se adaugă faptul că, se pare, primarul oraşului, cel care coordonează şi S.C. PTO S.R.L., unitate cu capital exclusiv aparţinînd Consiliului Local Municipal Buzău a primit informări că Daniel August a luat “proiectele pe cont propriu” şi le gestionează fără să se consulte cu Consiliul de Administraţie al firmei.

Motivul faptic cel mai greu care a atîrnat cel mai greu la “demisionarea” lui Daniel August a fost un raport foarte defavorabil întocmit recent de auditorii Camerei de Conturi Buzău care îi impută sume de bani consistente cheltuite de S.C. PTO S.R.L. sub semnătura lui Daniel August. Întreaga “operaţiune” a fost aprobată şi de conducerea PSD Buzău care l-a susţinut pe August pentru promovarea la vîrful S.C. PTO S.R.L. dar şi aducerea pe funcţie pentru un interval de 3 luni a ofiţerului în rezervă Alexandru Buşcu, fost pilot la Boboc, aflat acum la pensie. Buşcu este unul dintre apropiaţii primarului Toma şi este cel care-i completează echipa de manageri la companiile şi societăţile comerciale publice subordonate C.L.M.

Astfel, şefii de la Compania de Apă, Regia Autonomă Municipală, Urbis Serv S.R.L., Trans-Bus S.A. şi, iată, S.C. PTO S.R.L. sînt ocupate de oameni apropiaţi sau agreaţi atît de către primarul Constantin Toma cît şi de către partidul care îi susţin. Prin urmare, edilul-şef nu mai poate invoca acum nici un moment ca nu are o echipă proprie cu care sp lucreze în interesul buzoienilor.