Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV! PACIENT COVID-19 ÎN STARE GRAVĂ, REFUZAT LA BUCUREȘTI! Încă un buzoian internat la Spitalul Județean așteaptă transferul

Transferul pacienților în stare gravă din județul Buzău în unități din București, unde pot primi toate îngrijirile de specialitate, începe să devină o misiune tot mai dificilă. O demonstrează două cazuri concrete înregistrate zilele acestea în județ.

Pe de o parte, miercuri, s-a încercat transferul unui pacient COVID-19 în stare gravă internat la Rm. Sărat, însă fără succes. Unitatea spitalicească din Capitală la care s-a apelat pentru primirea unei femei în vârstă de 65 de ani, Spitalul Victor Babeș, a refuzat transferul, pe motiv că nu mai are locuri disponibile.

Pe de altă parte, medicii din Spitalul Județean Buzău încearcă încă de marți să găsească un loc într-un spital din București pentru transferul unui buzoian confirmat cu coronavirus și care este în stare gravă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani, internat într-un izolator în Secția ATI a Spitalului Județean Buzău. Potrivit unor surse medicale, bărbatul a fost diagnosticat cu pneumonie interstițială și are o stare de sănătate precară.

Buzoianul de 31 de ani, care prezenta semne clare de coronavirus, a fost adus cu o ambulanță, marți, la spital și internat într-un izolator la Boli Infecțioase. Între timp, însă, starea sa de sănătate s-a agravat așa că a fost transferat pe Secția ATI a Spitalului Județean Buzău. Bărbatul este izolat în această secție, astfel că nu are niciun contact cu ceilalți pacienți. Medicii de la Spitalul Județean Buzău încearcă să găsească o unitate din Capitală în care să fie transferat pacientul de 31 de ani.

Pentru moment, potrivit precizărilor făcute în emisiunea Focus News de la Focus Tv de Dana Marinescu, directorul medical al Spitalului Județean Buzău, pacientul este  echilibrat însă se impune în continuare transferul.

Județul Buzău numără, miercuri, 181 de cazuri de coronavirus.