Actualitate Social

ANDREEA ZOTESCU, ELEVA DE 10 LA BAC DUPĂ CONTESTAȚII. Nu-i plac rețelele de socializare, iar visul ei este să ajungă primul medic din familie

Bucurie maximă duminică pentru Andreea Zotescu, unul dintre cei nouă performări ai Buzăului, după afișarea rezultatelor finale de la bacalaureat. Eleva de la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu a obținut nota zece la limba și literatura română, după ce a cerut recorectarea lucrării. Inițial obținuse nota 9.35, însă s-a simțit nedreptățită așa că a depus contestație. Lucrarea sa a fost apreciată, iar în final a primit punctajul maxim, ducând-o astfel pe Andreea în rândul elevilor de 10 ai Buzăului, cu media maximă la bacalaureat.

Andreea vrea să urmeze Facultatea de Medicină de la Cluj, iar nota de la bacalaureat nu contează foarte mult, însă tânăra și-a dorit ca munca ei din cei patru ani de liceu și din timpul pregătirii pentru examen să fie răsplătită. Acum, cu zece pe linie, absolventa de la Hașdeu se îndreaptă către o carieră în Medicină. Visul ei este să ajungă primul medic din familie.

Performanța de la bacalaureaut nu a fost ușor de obținut. A muncit mult însă, tânăra spune că a știut să-și facă timp și pentru prieteni și alte activități care îi fac plăcere. Totuși, timpul petrecut pe rețelele de socializare nu o atrage.

Andreea Zotescu a mai dat bacul la matematică și chimie organică, unele dintre obiectele preferate ale absolventei care a știut că va urma o carieră în Medicină încă din clasa a zecea. Deocamdată nu știe ce specialitate va alege însă își dorește să profeseze ca medic în România.