Actualitate

BACALAUREAT SPECIAL ÎN PANDEMIE. Câți elevi din Buzău intră astăzi în examen

Un număr de 6 elevi intră luni, 6 iulie, în febra examenului de bacalaureat. Este vorba despre o sesiune a bacalaureatului special organizată pentru absolvenții de liceu care nu au putut susține prima etapă a examenului, din motive medicale, pe fondul pandemiei de coronavirus. Este vorba, în  principiu, despre elevi care s-au aflat în izolare la domiciliu. Iată ce anunță Inspectoratul Școlar Județean Buzău:

”La nivel național, la etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării, dintre care 6, în județul Buzău.Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie. Primele rezultate vor fi afișate duminică, 12 iulie, până la ora 12.00.”

După prima etapă a bacalaureatului și rezolvarea contestațiilor, rata de promovare la Buzău a ajuns la 68.04 la sută, potrivit IȘJ Buzău:  

”În județul Buzău, pentru sesiunea iunie – iulie a examenului de Bacalaureat s-au înscris 2976 de candidați, dintre care s-au prezentat 2891. Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 68,04%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 74,5%, iar pentru promoțiile anterioare de 25,97%. Astfel, din totalul celor 2891 de candidați prezenți, au promovat 1967 de candidați:1867 de candidați aparțin promoției 2020, iar 100 provin din promoțiile anterioare. În urma contestațiilor, numărul mediilor de 10 (zece) a crescut de la 6 la 9.”

La nivel național, rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 64.5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%