SĂNĂTATE

EXCLUSIV: Au venit rezultatele testelor pentru Covid-19 prelevate de la familia din Potoceni a ortopedului infectat cu coronavirus

Vești bune pentru locuitorii din Potoceni și pentru buzoieni, în general. Testele prelevate de la familia medicului din București, confirmat cu coronavirus și preluat de la Potoceni pentru a fi dus la spital, în Capitală, au ieșit negative. Nici soția medicului infectat și nici socrii bărbatului, care sunt din Potoceni, nu sunt infectați.
Medicul care a pus pe jar autoritățile din Buzău dar și pe cele din Capitală a fost testat în ultima zi de izolare la domiciliu, el fiind contact al unui alt cadru medical confirmat cu coronavirus. Înainte de a primi rezultatul la test, bărbatul a venit de la București la Potoceni, la socrii săi. La o zi de la sosirea la aceștia, a venit rezultatul testului care a fost pozitiv.
Inițial, medicul a refuzat să fie consultat, cerând să se trateze la domiciliu pentru că era asimptomatic, însă pentru că acest lucru nu e posibil în cazul bolnavilor de Covid, în cele din urmă a acceptat să fie văzut de un doctor si apoi să fie dus la spital, în București unde a fost internat.
Medicul s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Bărbatul este medic civil, angajat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti; – în data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform îndrumării metodologice emisă de către Ministerul Sănătăţii.
Potrivit conducerii Spitalului Militar Central, testarea la care acesta a fost supus, la finalul perioadei de izolare la domiciliu,  face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2.