Actualitate

(EXCLUSIV) De ce nu şi-au putut lua adio toţi fanii de la regretatul fotbalist Gabi Zahiu. Povestea repatrierii, văzută prin ochii nepotului

Întreaga dramă prin care a trecut familia regretatului Gabi Zahiu pentru a repatria trupul neînsuflețit al fostului fotbalist iese acum la iveală. Singuri, prin forţe proprii, au trebuit să facă faţă unor reguli stricte și să obțină toate avizele pentru a-l putea conduce pe ultimul drum pe marele fotbalist la el acasă, în Buzău. În final, după ce a zăcut patru luni într-o morgă din Suedia, trupul fostului fotbalist a fost adus în ţară, joia trecută, iar sâmbătă a avut loc înmormântarea.

Fostul fundaş şi-a dat ultima suflare pe 20 noiembrie 2023, la trei zile după ziua sa de naştere, din cauza unor probleme cardiace, iar de atunci familia a făcut eforturi susţinute pentru a-l aduce acasă. Cel mai greu a fost întocmirea tuturor documentelor necesare repatrierii, în condițiile în care Zahiu obținuse, între timp, cetățenia suedeză.

A fost o procedură dificilă pentru că el era cetăţean suedez. Nu am avut nici măcar o foto-copie sau ceva de genul. Într-un final am reuşit imposibilul să-l fac posibil alături de partenera mea, declară pentru Şansa News.ro nepotul lui Gabi Zahiu, Ionuţ Ciprian Calcan.

Abia după patru luni a reuşit să ridice certificatul de deces, apoi paşaportul mortuar şi abia lunea trecută să înceapă procedura pentru a veni înapoi în ţară. Nepotul său spune că doar procedurile din România au durat peste o lună şi jumătate.

Amintirile care leagă întreaga familie de regretatul fotbalist sunt legate, în principal, de sportul rege. Gabi Zahiu le-a insuflat apropiaţilor dragostea faţă de fotbal, ba chiar le-a pus şi primii adidaşi cu crampoane în picioare.

Eu vorbeam mai mereu cu el. Prima oară el mi-a pus ghetele în picioare. Am jucat şi eu fotbal şi am fost şi la el în Suedia la şcoala de fotbal. Pentru mine a fost ca un tată, m-a susţinut foarte mult, declară pentru Şansa News.ro, nepotul lui Zahiu,Ionuţ Ciprian Calcan.

Gabi Zahiu venea aproape anual la Buzău, mai ales pe timpul verii. Foști fotbaliști de la Gloria Buzău au venit special să îşi ia adio de la marele fotbalist zilele trecute, alături de rude, prieteni sau vecini.

Totuşi, cel mai mare regret pe care îl are familia este faptul că, fără ajutor, nu au reuşit să-l ducă pe Zahiu în Ghencea, după ce a avut loc repatrierea, pentru ca toţi fanii săi să-i poată aduce un ultim omagiu.

Fostul fotbalist a fost înhumat sâmbătă, la Cimitirul Dumbrava.