Actualitate

(EXCLUSIV) De Ziua Poliției Române, interviu cu noul inspector șef al polițiștilor buzoieni. Care a fost cea mai dificilă misiune în primele luni de comandă

Poartă uniforma de polițist de aproape trei decenii și spune că alegerea acestei profesii a venit ca un parcurs normal, urmând exemplul pe care l-a avut în familie. Astăzi, de Ziua Poliției Române, polițistul cu cea mai înaltă funcție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliției a povestit, într-un interviu acordat în exclusivitate Focus TV, cum au fost primele trei luni la comandă, care a fost cel mai dificil moment, dar și cât de mult i-au folosit lecțiile primite de la cel care l-a ghidat în alegerea carierei.

Comisarul șef Octavian Florentin Constantin a preluat funcția de inspector șef al IPJ Buzău în decembrie 2023, ca un pas natural, după pensionarea fostului comandant Laurențiu Pantazi. Numirea sa a venit după aproape zece ani în care a fost adjunct al șefului Poliției Buzău și după 27 de ani de când a îmbrăcat, pentru prima dată, uniforma de polițist.

Alegerea profesiei, spune comisarul șef, i-a fost însuflată de tatăl său care, de asemenea, a fost polițist și de la care a învățat și cea mai importantă lecție: corectitudinea.

”Tatăl meu a fost polițist și alegerea profesiei venit ca un parcurs natural, la vremea respectivă. Mi-a plăcut partea de dreptate și eu zic că sunt un om corect. Și contează ca această corectitudine să o transmit și celorlalți, să o pună în aplicare și să fie respectată”, a spus comandantul IPJ Buzău.

Este motto-ul după care s-a ghidat în cele aproape trei decenii de activitate și care l-a adus în cea mai înaltă funcție din cadrul IPJ Buzău, depășindu-și tatăl care a fost, de asemenea, angajat în cadrul Inspectoratului Județean de Poliției Buzău.

De altfel, comisarul șef a mărturisit că tatăl său i-a fost întotdeauna aproape, însă l-a lăsat să se descurce singur, iar asta l-a determinat să reușească în tot ce și-a propus. Sfaturile tatălui îl ghidează și acum, iar primele cuvinte pe care i le-a spus la preluarea funcției de conducere a IPJ Buzău încă îl emoționează și nu le va uita niciodată

”Primele cuvinte pe care mi le-a spus tatăl meu când am preluat comanda IPJ Buzău au fost ”Să ai grijă!” și am grijă”, a spus comisarul șef Octavian Florentin Constantin.

În cele trei luni de când se află la comandă, comisarul șef Octavian Florentin Constantin a avut momente de maximă urgență cărora polițiștii buzoieni le-au făcut față cu succes, iar cea mai grea situație a fost evadarea pacientului internat la Ojasca. Toate detaliile despre obiectivele noului comandant dar și alte amănunte din cariera sa le puteți afla în interviul ce va fi difuzat, în această seară, după ora 17.00, la Focus TV, într-o ediție specială Focus News, de Ziua Poliției Române.