Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV: DSP BUZĂU VA RELUA EFECTUAREA DE TESTE PENTRU COVID-19! Kiturile achiziționate sosesc zilele acestea

După circa două săptămâni de când DSP Buzău a ajuns în imposibilitatea de a efectua teste pentru coronavirus, în contextul în care kiturile s-au epuizat, specialiștii din laboratorul instituției vor relua operațiunea. Este doar o chestiune de ore până când testele achiziționate de autoritățile din Buzău vor ajunge la DSP.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia,a declarat în EXCLUSIVITATE în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, că licitația demarată în vederea achiziționării testelor s-a încheiat. Licitația s-a derulat rapid, nu a fost înregistrată nici o contestație, astfel că a fost semnat deja contractul cu furnizorul. Potrivit contractului, 2000 de teste vor ajunge în laboratorul DSP Buzău, furnizorul dând asigurări că pe parcursul acestei săptămâni va onora înțelegerea. Imediat cum kiturile vor fi livrate, specialiștii care lucrează pe PCR-ul aflat la DSP Buzău vor relua acțiunea de prelucrare a probelor prelevate de la suspecții de coronavirus.

Aproape două săptămâni, DSP Buzău s-a aflat în imposibilitatea de a mai realiza teste, în condițiile în care kiturile necesare s-au epuizat rapid. În toată această perioadă, probele prelevate de la buzoieni au fost trimise la București, ceea ce a făcut ca rezultatele să fie cunoscute cu întârziere de câteva zile.

Aparatul Real Time PCR, amplasat la DSP Buzău, poate efectua circa 100 de teste pe zi.