Actualitate

Exclusiv: Dusterul 4×4 Iron Man a rămas blocat în Laponia! „Nu ne putem întoarce nici în oraș, nu putem veni nici spre casă!”(FOTO & VIDEO)

Problemele nu încetează să apară pentru Cosmin și prietenii săi pasionați de aventuri extreme. Schimbările bruște de vreme au făcut ca singurul drum spre casă să se închidă, astfel că trebuie să rămână în apropiere de North Cape cel puțin două zile. Pentru a ajunge pe continent, în Europa, aventurierii trebuie să treacă prin Tunelul Capul Nord, un tunel submarin care leagă insula de Drumul European E69.

În plus,  pe lângă faptul că trebuie să aștepte redeschiderea drumurilor, și cazarea a ridicat  ceva dificultăți, corturile din dotare neputând fi folosite pentru că nu există campinguri deschise în zonă, singura variantă viabilă rămânând hotelul.

„Am rămas blocați pe insula pentru că vremea s-a schimbat brusc, a nins mult aseară, cu vânt de peste 100 km/h. A viscolit zăpada și a troienit-o, iar astăzi a plouat, făcând zăpada să înghețe la suprafață. Drumurile se închid din cauza riscului de avalanșă și vor rămâne așa cel puțin două zile, din ce ne spun autoritățile. Nu vom dormi în cort pentru că aici nu sunt campinguri deschise, singura variantă rămasă este hotelul. Situația drumurilor se actualizează zilnic, la ora 10 dimineața. Cât stăm aici, vom vizita muzeul local și vom mânca cei mai mari crabi”, relatează Cosmin Crăciun pentru Sansa News.

Între timp, rămași în afara  orașului Honningsvag, la 25 kilometri de North Cape, temerarii așteaptă ca starea vremii să se îmbunătățească, și să bifeze, astfel, punctul cel mai nordic al călătoriei lor.

În pofida tuturor încercărilor, Cosmin continuă să își testeze limitele, făcând „baie” în zăpadă, la temperaturi de -25 de grade Celsius și să exploreze împrejurimile cu Dusterul, reușind să surprindă cele mai frumoase peisaje, dar și cele mai reci, multe dintre ele fiind imortalizate chiar în mijlocul pustietății.