Actualitate

După faptă și răsplată! Sute de angajați au primit bani de stat pentru că au rămas izolați la serviciu în starea de urgență

Au rămas izolați la serviciu pentru a limita răspândirea coronavirusului, iar statul i-a răsplătit. Este vorba despre angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care, în perioada stării de urgență, au stat, prin rotație, câte două săptămâni în centrele de plasament și căminele de bătrâni, tocmai pentru a-i proteja pe aceștia de infectarea cu noul coronavirus.

După luni bune de la depășirea stării de urgență, angajații au primit stimulentul de risc promis. Fiecare dintre salariații care a dormit la serviciu în primul val al pandemiei a primit suma de 2500 de lei.

”În aplicarea prevederilor art.7 alin. (5) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.43/2020, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 82/2020, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Județean Buzău și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a acordat, pentru un număr de 554 de angajați, stimulentului de risc în valoare de 2500 lei brut/persoană, pentru perioada în care acestea au fost izolate preventiv la locul de munca, conform Ordonanței militare nr.8/2020”, informează DGASPDC Buzău.