POLITICĂ Social

(EXCLUSIV) PETRE EMANOIL NEAGU ANUNȚĂ POLITICA DE ALIANȚE A PSD! Adică nicio alianță! În ce condiții nu ar fi candidat și de ce nu va zice nimic rău de Carmen Ichim (VIDEO)

PSD nu va face nici o alianță cu nici un partid, nici înaintea alegerilor, pentru câștigarea funcției de președinte al Consiliului Județean Buzău, și nici după scrutin.
Mesajul, unul tranșant, a fost lansat în exclusivitate la Focus Tv de Petre Emanoil Neagu, actual președinte al Consiliului Județean și candidat al PSD pentru un nou mandat.

”Am avut o discuție cu domnul Ciolacu, nu vom face nici o alianță, nici post și nici preelectorală, cu nici un partid, nici măcar cu Pro România. Trebuie să le dăm șansa să se dezvolte, dacă doresc pot să câștige. La Consiliul Județean, în eventualitatea în care voi fi eu președinte nu voi avea nici un fel de alianță cu PRO România. La Consiliul Județean nu voi face nici o alianță. Am libertatea dată de președintele partidului să facem alianțe cu oricine, dar pentru că am văzut că domniile lor au anumite gânduri… nu putem fi parteneri de seară și dușmani de zi. Nu e un lucru corect. Eu o respect pe doamna Ichim. Nu voi spune niciodată nimic rău de domnia sa. (..) Contracandidații nu vor fi dușmanii mei, vor fi adversari politici.(..)”.


În același context, Neagu a dezvăluit că dacă s-ar fi recurs la alegerea președintelui Consiliului Județean prin vot indirect, adică să fi fost ales din rândul consilierilor județeni, ar fi făcut un pas în spate și nu ar mai fi intrat în cursa pentru un nou mandat.


”Am avut ezitări. M-am gândit mult dacă voi mai candida. Dacă se făcea vot indirect, din rândul consilierilor nu mai candidam. Asta pentru că voiam să am un program și, apoi, să mă pot uita sincer în ochii cetățenilor, nu să arunc vina în stânga și-n dreapta. (..) Am câteva obiective de suflet. Mai avem mult de muncă, în 2-3 ani sper să reușim și să spunem că ne-am făcut datoria.”

Așadar, începe să se contureze tabloul candidaților la funcția de președinte al Consiliului Județean. PSD va merge pe mâna lui Petre Emanoil Neagu, după cum a anunțat președintele partidului, Marcel Ciolacu, de la Pro România va candida fostul prefect Carmen Ichim, de la PNL, cel mai probabil, se încălzește pentru cursa electorală liderul filialei, Cristi Romanescu, iar de la ALDE George Sava, fost prefect al Buzăului.

Conform ultimelor scenarii, alegerile locale ar putea să aibă loc pe data de 27 septembrie.