Actualitate POLITICĂ

Exclusiv. O nouă luptă în PSD. Toma i-a luat locul lui Neagu și a devenit președinte

Conflictul dintre primarul Buzăului, Constantin Toma, și președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, a trecut, luni, la un nou nivel. Deși armele păreau introduse în teacă de ceva vreme, totuși lupta dintre cei doi, declanșată pe toate planurile, continuă zi de zi, inclusiv în interiorul PSD, unde ambii dețin poziții de frunte, Toma fiind președintele Organizației Municipale Buzău a social democraților, iar Neagu ocupând funcția de președinte executiv al Organizației Județene PSD.

Ultima bătălie s-a dat pentru președinția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Buzău 2008.

Luni, la orele prânzului, în cadrul Adunării Generale a Organizației, primarul Constantin Toma i-a luat locul, în calitate de președinte, șefului CJ, Emanoil Neagu. A fost nevoie, însă, de două ședințe de vot întrucât la prima nu a fost cvorumul necesar, adică jumătate plus unu dintre cei 45 de membri ai Adunării Generale. La „a doua strigare”, care a avut loc peste doar câteva minute, cvorumul a fost întrunit, Toma a fost singurul candidat, fiind votat, normal, în calitate de președinte. De asemenea, în ADI 2008 au fost primiți noi membri și s-a modificat și structura Consiliului Director al asociației, ambele entități fiind acum controlate de către primarul Toma. Astfel, edilul șef al Buzăului are cale deschisă pentru coordonarea întregii activități a Companiei de Apă SA Buzău, societate care derulează, în județ și orașul Buzău, proiecte europene în valoare de aproape 300 de milioane de euro.
Informațiile de mai sus au fost confirmate telefonic de către președintele CJ Buzău, Emanoil Neagu, care a declarat, în exclusivitate pentru șansanews.ro că, în urmă cu două luni, anunțase atât membrilor ADI, cât și partidului, că dorește să renunțe la funcții și că lasă cale deschisă oricărei persoane care vrea să conducă această entitate.

Autorul știrilor

Doru Gheorghiade

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • vai de noi …… toma faliment pus la 300 de milioane de euro ????!!!! ochii pe ei ca-i face praf in doi timpi si trei miscari ….. cert ca omu are burdihanu mare nu se satura niciodata cu falimentele a ramas dator la banci 100 de milioane de euro, ochii pe el…..