Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV! PROCEDURI MEDICALE, ÎN PREMIERĂ, LA RÂMNICU SĂRAT! Ambulatoriul spitalului, dotat cu RMN și alte zeci de aparate performante

Zeci de echipamente medicale de ultimă generație în valoare de două milioane de euro urmează să ajungă până la sfârșitul anului la ambulatoriul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. În total, este vorba despre 63 de aparate performante, unele dintre ele reprezentând o premieră pentru oraș.

”Ne dorim să dotăm laboratorul de analize medicale, laboratorul de explorări funcționale, laboratorul de radiologie, baza medicală balneofizioterapie”, a declarat, în exclusivitate, Florin Ceparu, administrator public Primăria Râmnicu Sărat, invitat în emisiunea Focus News.

Odată ce aceste aparate vor fi funcționale, bolnavii vor putea beneficia de tratamente și proceduri medicale pe care până acum nu le puteau face în ambulatoriul de la Râmnicu Sărat, fiind nevoiți să străbată zeci de kilometri până la Spitalul Județean din municipiul Buzău sau chiar din alte județe.

”Practic, stopăm transferul pacienților către alte unități medicale așa cum se întâmplă în cazul investițiilor de tip RMN. Scurtăm foarte mult timpii de intervenție și, în același timp, crește și acuratețea diagnosticului. De asemenea, până acum se realiza un număr mic de ecografii și timpul de așteptare pentru pacienți era mai mare, iar după achiziționarea celor trei tipuri de ecografe cu patru sonde, timpii vor fi simțitor îmbunătățiți”, a mai spus Florin Ceparu.

Proiectul realizat cu fonduri europene accesate prin Programul Operațional Regional (2014-2020) este la faza de achiziție, iar cel mai optimist termen pentru punerea în funcțiune a acestor aparate medicale înaintat de reprezentanții Primăriei ar fi finalul acestui an.

Asta dacă până atunci, Spitalul Municipal, transformat în prezent în spital suport COVID-19, ar reveni la activitatea normală, iar ambulatoriul va fi redeschis.

sursă foto:Facebook Primar Municipiu Rm-Sărat, Sorin Cîrjan