Actualitate

(EXCLUSIV) SORIN CRISTEA (CAZMA): VESTEA ZILEI PENTRU TOȚI TINERII BUZOIENI. Terasele ”La Brasserie” și ”Bistro” s-au deschis! Noutăți, cum funcționează

Două dintre cele mai cunoscute terase din Buzău, La Brasserie de pe bulevardul Nicolae Bălcescu și Bistro, de pe Bulevardul Gării, administrate de același om de afaceri, au fost deschise, joi. Sorin Cristea, deținătorul afacerii, a acceptat să vorbească în exclusivitate cu reporterii șansanews.ro, despre ce a însemnat pandemia pentru el și locațiile pe care le deține, dar și cum și-a upgradat afacerea după impasul generat de coronavirus.

Vestea zilei pentru tinerii buzoieni este redeschiderea celor două terase cunoscute, La Brasserie și Bistro, cea de pe bulevardul Bălcescu fiind în fiecare sezon cald un punct maxim de atracție pentru buzoienii de toate vârstele.  

Și nu doar că terasele s-au deschis, ci sunt de astăzi și mai moderne și mai atractive.

”Chiar dacă terasele s-au deschis de luni, fiecare companie se diferențiază prin meniu. Sunt terase care au un meniu mai simplu, altele un meniu mai complex, mă refer la partea culinară. Am așteptat și nu am deschis imediat, din mai multe motive. Voiam să știm  foarte clar regulile pentru că noi ne adresăm clienților noștri și culinar și ca să fim siguri că facem ceea ce trebuie am decis să mai așteptăm.

Așa că astăzi, joi, 4 iunie, am deschis terasa de pe Bălcescu, care se numește La Brasserie și terasa de la Bistro. La Brasserie avem cam 180 de locuri, la Bistro circa 120, plus minus 5 la sută. Sunt terase făcute modern, chiar cea de pe bulevard, fără lipsă de modestie, o pot numi Micul Paris, o zonă de Vegas, plină de lumini”, a dezvăluit Sorin Cristea, în exclusivitate pentru sansanews.ro.

Oricine va vrea să intre pe cele două terase o poate face cu rezervare sau nu. Clienților nu le este luată temperatura, în schimb, angajații celor două locații vor fi echipanți până-n dinți, li se va măsura temperatura la intrarea în tură, iar regulile vor fi respectate întocmai, nu cu jumătăți de măsură, dă asigurări Sorin Cristea.

”E foarte greu pe o terasă care este situată pe o stradă, pe un bulevard să treacă un om, să vrea să se așeze iar eu să-i spun nu te așezi dacă nu ai rezervare. Dacă am locuri, fiecare se poate așeza.  Nu-mi permit să refuz omul și nici nu e normal, atâta vreme cât sunt locuri la terasă. Principiul ”rezervare la terasă”, cade, oricum e forțat. Pleci de acasă, obosești, vrei să te așezi la o terasă, te așezi. Asta nu înseamnă că celor care fac rezervări nu li se rezervă locuri. După-amiază avem 14-15 rezervări. Cine sună îi fac rezervare, cine se oprește și mă întreabă îi spun că am locuri dacă am locuri. Temperatura clienților recunosc nu le-o luăm, pentru că nu știu dacă e normal să le-o luăm, dar temperatura se ia la nivel de angajați. Toți angajații au tot echipamentul, respectă absolut toate normele”, spune afaceristul buzoian.

De altfel, acesta are și o remarcă simpatică, în contextul discuției legate de teama de coronavirus:

”De Covid nu ne mai e frică, de amenzi ne e frică. E o chestiune de timp până luăm toți. Că e azi, că e mâine, de ce să stau cu frică? Mai bine respect regulile, nu mai stau cu frică. Business-ul e sensibil în această perioadă și dacă mai iei și o amendă… la revedere”.

În acest context, Sorin Cristea dezvăluie că a sporit vigilența la capitolul respectarea regulilor în locațiile pe care le deține.

Cât privește prețurile practicate după pademie, afaceristul spune că mare parte dintre ele sunt menținute ca înainte de criza generată de coronavirus, însă au fost și situații în care a descoperit că prețurile unor produse erau sub cel de achiziție și atunci, în aceste cazuri, a actualizat costurile serviciilor oferite clienților săi.

”În procent de 80 la sută, prețurile sunt ca înainte. 10 la sută au crescut, e vorba de situațiile în care am constatat că produsele erau sub nivelul costului de achiziție, erau scăpări de genul acesta, și atunci le-am aliniat la prețurile normale. 10 la sută au scăzut”, a dezvăluit Cristea.

Sorin Cristea deține 9 locații din Buzău: piscină, terase, pub și cluburi.