Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

EXCLUSIV! VIN FORȚE PROASPETE LA DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ. Ce se întâmplă cu directorul

Direcția de Sănătate Publică primește un suflu nou după ce luni zece angajați au fost scoși din activitate, fiind confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

Trei dintre angajații care au stat în izolare în ultimele două săptămâni vor reveni miercuri în activitate. Este vorba despre secretara instituției, responsabilul de relații cu publicul și jurista, toate cele trei persoane fiind contacți direcți ai directorului Cristina Ungureanu, confirmată cu COVID-19.

”Cei trei angajați au fost retestați în cursul zilei de luni și au rezultat negativ la COVID-19, astfel că miercuri, când li se încheie perioada de izolare, revin la serviciu”, au declarat surse medicale pentru șansanews.ro.

De asemenea, luni, pe 20 iulie, se va întoarce la serviciu și directorul Direcției de Sănătate Publică. Cristina Ungureanu a dezvoltat o formă ușoară a bolii, fiind în tot acest timp asimptomatică. A fost externată de câteva zile, după ce testul a arătat că s-a vindecat de COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică are un total de 14 persoane infectate cu SARS-CoV-2, acolo fiind declarat focar COVID-19. În ultimele zile ca urmare a valului de confirmări au fost testați aproximativ 30 de angajați, din  cei 70 câți are instituția, iar rezultatelor au fost negative.