Actualitate

Expediția DINCOLO DE CERCUL POLAR a luat startul. Convoiul părăsește sâmbătă România. Ultimele teste înainte de plecarea în Laponia (VIDEO)

Călătoria pe care o vor face în țara lui Moș Crăciun patru temerari, cu mașini personale, a luat startul sâmbătă dimineață. Printre cei patru se află și buzoianul Cosmin Crăciun care și-a propus să fie primul român ajuns la volanul unui Duster la Cercul Polar. Până cînd va admira aurora boreală prin parbrizul Dusterului, Cosmin și ceilalți trei colegi de călătorie, au făcut ultimele teste simulând condițiile expediției.

Joi, buzoianul a făcut o oprire la un service pentru a schimba cardanul mașinii. De altfel, în zilele dinaintea expediției, mașina care va fi supusă unui test de anduranță în această călătorie, a beneficiat de mai multe îmbunătățiri, de la bielete la capete de bară și schimb de ulei.

Primii 650 de kilometri până la Satu Mare, loc de unde începe efectiv călătoria, au fost o tură de încălzire. Mașina a avut un consum mediu de 7 % și s-a comportat bine, în condițiile în care este încărcată cu bagaje și are montat un cort pe plafon. După câteva teste pe un câmp acoperit cu zăpadă și gheață, buzoianul a petrecut prima noapte în cortul instalat pe mașină și conectat la sistemul de încălzire al Dusterului.

Asamblarea cortului Wild Spirit este o operațiune care nu durează mai mult de zece minute, dar poate deveni problematică în condiții de ger extrem. La -5 grade Celsius, sistemul de încălzire Webasto a funcționat, fără probleme, și a asigruat ambientul optim.

În mașinile care au pornit sâmbătă spre Laponia sunt și provizii serioase. Membrii expediției și-au propus să doarmă și să mănânce fără să se cazeze pe traseu. În bagaje, printre conserve, sunt borcane cu zacuscă, babic și murături.

Dimineață, devreme, convoiul de patru mașini a pornit în călătoria extremă planificată să dureze aproape trei săptămâni.

Expediția „Dincolo de Cercul Polar” este o provocare uriașă, iar Șansa News o va urmări și vă va ține la curent cu cele mai intense momente ale călătoriei.