Social

EXPLICAȚIILE DEMISIILOR ÎN LANȚ DIN PALATUL COMUNAL. De ce au plecat un șef de Direcție și un membru CLM

Palatul Comunal a fost în doar o săptămână scena unor demisii în lanț. Mai întâi, și-a anunțat plecarea din postul de membru PSD al Consiliului Local Municipal directorul Centrului de Zi și de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Daniel Lambru. El a invocat, așa cum se întâmplă adesea, când motivele reale nu vor a fi explicate, că renunță la mandat, ‘’din motive personale’’. Așa cum prevede legea, locul lui Lambru pentru cele câteva luni cât va mai funcționa CLM până la alegerile locale, va fi luat de un supleant de pe ultima listă CLM depusă de PSD municipiul Buzău.


Tot “din motive personale”, a demisionat și din funcția de director executiv-adjunct al Direcției Poliției Locale Buzău, Cornel Dumitrașcu.Pensionat din SRI, Dumitrașcu a fost singurul care a promovat concursul pentru un post de conducere în Poliția Locală și a avut și un moment greu de trecut anul trecut, atunci când, aflat în concediu la Sarmisegetuza Regia, în munții din zona Orăștiei, el, prietena sa și o altă persoană au fost loviți de fulger. Cea de-a treia persoană a murit pe loc, iar Cornel Dumitrașcu și prietena sa au suferit traumatisme serioase. Cum motivele personale nu prea stau în picioare ca explicație, de vreme ce atât postul de membru CLM, cât și cel de director al Poliției Locale sunt binișor plătite, dar reprezință și niște demnități serioase, pare limpede că alte lucruri au stat la baza semnării ale celor doi citiți mai sus.

Initial, s-a zvonit că ambii ar fi intrat în conflict cu primarul Constantin Toma, însă sursele noastre din Primăria Buzăului spun că atât Lambru, cât și Dumitrașcu ar fi avut unele discuții aprinse cu secretarul general din Palatul Comunal, Eduard Pistol.

Sursele citate susțin că aceste conflicte nu ar fi fost singurele și că Pistol face toate acestea “pe cont propriu”, fără ca edilul-șef să știe, acesta din urmă aflând după zile întregi cele petrecute. Dacă în cazul lui Dumitrașcu, lucrurile sunt mai simple, căci el, ca pensionar SRI, are venituri mai mult decât decente, și, în plus, a declarat în exclusivitate pentru sansanews.o că va activa, în continuare, în mediul privat, în ceea ce-l privește pe Daniel Lambru, acesta are pe cap și recursul unui proces cu Agenția Națională de Integritate, care, în 2015, l-a găsit incompatibil. Mai mult, Lambru a pierdut procesul inițiat de ANI în primă instanță, la Curtea de Apel Ploiești, iar recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție are un prim termen abia în februarie 2021. Ca atare, acum fiind incompatibil, Lambru nu va putea candida la un nou mandat de consilier municipal, căci riscă să piardă funcția în 2021. Așadar, demisia lui Lambru este, potrivit acelorași surse, și o operațiune de membru al PSD, dar și un calcul politic.

De asemenea, sursele noastre mai susțin că, în scurt timp, Lambru va pleca și de la Centrul de Zi și va ocupa o funcție bună la Centrul de Cultură Alexandru Margiloman.