Alertă Coronavirus Buzău

Explozie de cazuri noi de COVID-19. Unii dintre bolnavi au venit infectați din concediu

Explozie de cazuri noi de COVID-19, în județul Buzău. 20 de noi îmbolnăviri sunt raportate, marți, de autoritățile buzoiene de sănătate publică. Dintre acestea, 2 persoane s-au testat imediat după ce au venit din concediu, din Bulgaria, astfel că s-a tras concluzia că infectarea s-a produs pe teritoriul acestei țări, cazurile nefiind alocate, deci, județului nostru.

„În afara celor 18 cazuri s-au mai înregistrat 2 cazuri de infectare cu SARS CoV-2 la 2 pacienți cu vârste de 8 ani și 65 de ani, intrați pe teritoriul României din Bulgaria și care s-au testat conform legislației pentru suspendarea carantinei. Având în vedere că testarea s-a efectuat imediat după intrarea pe teritoriul României, s-a stabilit că
sursa de infectare a fost în străinătate, astfel că cele două cazuri nu au fost alocate județului Buzău”, precizează autoritățile de sănătate publică.

Pe de altă parte, la Țintești se înregistrează în acest moment cea mai mare rată de incidență. Cu 9 îmbolnăviri de COVID în ultimele 14 zile, localitatea are o rată de 2 cazuri la mia de locuitori. Urmează Bălăceanu, cu o rată de 1,95 îmbolnăviri la 1000 de locuitori și Valea Salciei, cu 1,56 îmbolnăviri la 1000 de locuitori.

În ceea ce privește situația din spitale, conform raportului de marți, toate cele 8 paturi de la ATI din Spitalul Județean sunt în continuare ocupate cu bolnavi în stare foarte gravă.

În Râmnicu Sărat mai sunt doar 3 paturi disponibile, dintr-un total de 5.

Etichete