Actualitate

Explozie de turiști în Buzău. Au venit într-o lună cât veneau acum 2 ani în 3 luni!

Luna martie s-a dovedit benefică pentru turismul românesc. Este ceea ce reiese din analiza Institutului Național de Statistică, potrivit căruia numărul sosirilor în unitățile de cazare a crescut față de luna anterioară, la fel și numărul străinilor care ne-au vizitat țara, inclusiv comparativ cu anul trecut. O tendință existentă și la nivelul Buzăului.

Potrivit INS, în martie s-au înregistrat 18.948 de sosiri la unitățile de cazare din județul Buzău. Cei mai mulți au fost turiști români – 17.744 de persoane.  Dar cei care au ajuns în martie în județul Buzău au fost cazați cel puțin o noapte, pentru că numărul înnoptărilor în unitățile de cazare este aproape dublu, respectiv 35.591, din care 33.267 ale turiștilor din țară.

”În luna martie 2024, comparativ cu luna martie 2023, sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare inclusiv apartamente și camere de închiriat au crescut cu 4,9%, iar înnoptările au crescut cu 5,1%.  În luna martie 2024, comparativ cu luna martie 2023, la punctele de frontieră, sosirile1) vizitatorilor străini au crescut cu 10,5%, iar plecările1) în străinătate ale vizitatorilor români au crescut cu 9,9%”, transmite INS cu referire la situația națională.

Statisticile mai arată că numai în luna martie au intrat în țară peste 414 mii de cetățeni străini, care au venit în România în scop turistic. În top 5 al țărilor de proveniență a numărului cel mai mare de turiști se regăsesc Italia, Germania, Regatul Unit, Republica Moldova și Franța.

Având în vedere că vine sezonul estival, este de așteptat ca numărul turiștilor să crească în perioada următoare.

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Pe plan national suntem pe locul 13 din coada la sosiri (18.948), si pe 14, tot din coada, la inoptari (35.591).
    Ceea ce este si mai grav este faptul ca datele prezentate sunt pentru PRIMUL TRIMESTU al anului (perioada 01-01.31.03.2024), nu pentru luna MARTIE (citim mai cu atentie!).