Actualitate

Explicațiile! Ce spune TransBus despre un caz în care un copil ar fi fost amenințat de șoferul unui autobuz

foto arhiva

La o zi după de Șansa News a relatat despre un incident ce ar fi avut loc într-un autobuz, Transbus vine cu explicații, printr-un comunicat de presă, după ce discuțiile din mediul online s-au intensificat.

Totul a pornit de la sesizarea unui buzoian pe platforma Buzău City Report, unde acesta a explicat cum a asistat la o scenă incredibilă, în care un copil a fost amenințat de șofer în mijlocul de transport în comun. Șansa News a relatat AICI cele povestite de martor pe platformă. Azi, printr-un comunicat de presă, reprezentanții societății TransBus spun că nu pot face o anchetă internă, pentru că nu există suficiente date făcute publice în sesizarea respectivă.

„Stimați călători, urmare a primirii unei sesizări pe platforma Buzău City Report, conținutul acesteia fiind preluat și de presa locală, dorim să facem următoarele precizări. Întreaga activitate a TRANS BUS SA are la bază bunăstarea călătorilor și respectul față de aceștia, orice acțiune a salariaților Societății care nu se circumscrie acestor valori fiind sancționată cu promptitudine. Din păcate, sesizarea în discuție nu arată detalii despre cum s-ar fi petrecut incidentul (cursa, data, ora), făcând imposibilă cercetarea în continuare a evenimentului”, au comunicat reprezentanții Transbus

Reprezentanții Transbus susțin că doar dacă vor apărea informații noi de la martori vor putea cerceta cazul și lua măsuri.

„În măsura în care ni se vor comunica noi informații, vom proceda la determinarea modului în care i s-a atras atenția pasagerului și vom lua eventualele măsuri ce se vor impune”

În ceea ce privește trotineta de la care ar fi pornit totul, conducerea Trans Bus spune că regulamentul interzice în mod clar accesul cu anumite obiecte care pot produce vătămări corporale pasagerilor
în mijloacele de transport subcontractate de către „Adi Buzău Mărăcineni” .

„Interdicția accesului cu trotinete, biciclete, role și alte asemenea în mijlocul de transport public este prevăzută de regulamentul pentru efectuarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate in cadrul ADI BUZAU MARACINENI, această măsură vizând protecția pasagerilor, astfel de obiecte, prin formatul și dimensiunea acestora, putând produce vătămări corporale în timpul activității de transport. Vă încurajăm să călătoriți în continuare responsabil, respectând regulile de conduită în mijloacele de transport public”, se mai arată în comunicat.