Actualitate

Expoziție inedită cu obiecte din perioada comunistă pentru ”O altfel de oră de istorie”. Proiect inedit al elevilor din Hasdeu (FOTO)

 Proiect inedit al elevilor Colegiului Bogdan Petriceicu Hasdeu și al profesorului lor de istorie, Elena Năstăsoiu. ”O altfel de oră de istorie” se desfășoară, duminică, de la ora 10.00, la Conacul Cândești, în prezența reprezentanților Facultății de Istorie din București, ai Muzeului Județean Buzău, dar și a doamnei Irina Vlăducă Marghiloman, unicul urmaș al lui Alexandru Marghiloman.

În cadrul proiectului, a fost pregătită și o expoziție cu obiecte din regimul comunist, strânse și donate chiar de copiii hasdeieni. Cu ajutorul aceste obiecte care vor fi descrise în detaliu de profesori și de invitații speciali ai evenimentului, copiii vor putea  înțelege mai  bine cum trăiau românii în vremurile ceaușiste.

”Va fi o ”altfel de oră de istorie”, organizată în colaborare cu copiii hasdeieni. Inițiativa a fost a lor, de a aduce obiecte din comunism pentru a afla apoi cum trăiau românii în acele vremuri. E inițiativa elevilor din 4 clase, de-a noua și de-a zecea. Ei au adus vechile telefoane, aparate de radio, păpuși din comunism, lanterne, carnet de elev, livret militar. E o expoziție diversă care ne va ajuta să avem parte de ”o altfel de oră de istorie”, desfășurată într-o formulă de prietenie, de lejeritate, pentru ca elevii să poată capta mai bine informațiile de istorie recentă”, a declarat profesorul de istorie Elena Năstăsoiu.

Acțiunea de duminică este a elevilor și pentru elevii din Hasdeu, însă organizatorii spun că oricine este binevenit.