Actualitate Social

Fără apă caldă pe timpul verii? Anunțul Ram Termo Verde

sursa foto:pixabay
duș

Compania care furnizează apă caldă și căldură către un număr de peste 4000 de apartamente din municipiul Buzău anunță că va trece la sistarea serviciilor către blocurile care înregistrează sume restante la plata facturilor. Situația vine ca urmare a unei ierni grele în care locatarii au acumulat datorii din cauza nivelului mare al cheltuielilor cu încălzirea. Iarna 2021-2022 a fost una în care tarifele pentru gigacaloria produsă de RAM Termo Verde s-au majorat cu 52% , iar consumatorii finali persoane fizice au plătit 448,95 lei pentru o gigacalorie (față de 300 de lei, anul trecut).

Măsura deconectării restanțierilor urmează să fie pusă în practică la începutul verii, deocamdată fiind în derulare procedura de notificare a proprietarilor. Cele mai multe debranșări pe motiv de neplată se vor face în cartierul Micro 14. De asemenea, două blocuri de pe strada Traian Vuia vor fi deconectate. Conducerea RAM Termo Verde spune că măsura se va aplica de la 1 iunie, dar poate fi evitată dacă locatarii cu restanțe la plata serviciilor vor încheia grafice de eșalonare a datoriilor. Iată declarația directorului RAM Termo Verde, Giani Matei:

În momentul de față, asociațiile de proprietari deservite de RAM Termo Verde datorează 465 000 lei în contul serviciilor de apă caldă și căldură, restanțe acumulate pe parcursul iernii.

Pe timpul verii, compania furnizoare înregistrează pierderi de până la 60 % și încearcă să reducă acest nivel, prin aplicarea măsurilor de limitare a serviciilor către debitori.